BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
GÜNCEL

Dünyada çok az bilinen turistik yerler... Bazılarını yerli halk bile bilmiyor

Hepimiz Pisa Kulesi veya Tac Mahal gibi ünlü turistik yerleri biliyoruz. Ancak en hevesli gezginlerin bile duymadığı başka harika yerler var. İşte çoğu gezginin bile henüz duymadığı harika yerler...

Dünyada hâlâ keşfedilmemiş ve görülmemiş o kadar çok yer var ki, hepsini görmeye bir ömür yetmez. Ancak bazıları var ki mutlaka görülmeli. İşte onlardan bazıları…

Popeye Köyü-Malta 
Popeye Köyü yani nam-ı diğer Temel Reis köyü olarak bilinen köy, masallar diyarını andıran görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu harika köy Popeye isimli müzikal için kurulmuş. Film çekimlerinden sonra da yerli halk bu köye sahip çıkmış ve turizm merkezi olarak günümüze ulaştırmış. Hatta evlerin içi hâlâ filmin çekildiği zamanlardaki gibi duruyor.

Küçük ahşap evlerden oluşan köyü ilk gördüğünüzde gerçek olduğuna inanamayacaksınız. Küçük bir yer olan Malta’da bu köye ulaşmak gayet kolay. Eğer yolunuz Malta’ya düşerse Popeye Köyü’ne uğramadan asla dönmeyin.

Büyük Djenne Camii-Mali 
Batı Afrika ülkesi olan Mali’de bulunan Djenne Camii, dünyanın en büyük kerpiç camisi olarak UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. İlginç mimari yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan bu yapı, pek çok kişi tarafından da bilinmiyor. Dışında tutucu odunların haricinde hiçbir süs öğesi bulunmayan bu camii, bu haliyle bile dikkatleri üzerine topluyor.