BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Dünya Sağlık Örgütü uyardı! Sigara etkisi yaratan 30 besin

Dünya Sağlık Örgütü sigara etkisi yaratan kanserojen maddeleri açıkladı. Açıklanan 30 besinin yanı sıra, ürünlerin içindeki zararlı maddeleri de belirtti. Günlük hayatta yediğimiz ürünlerin zararlı olduğu ortaya çıktı. Dikkat etmeniz gereken o maddeler neler ve hangi yiyeceklerde bulunuyor? Uzak durmamız gereken en sağlıksız 30 besinler nelerdir? İşte kanserojen madde içeren sağlıksız besinler...

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamalara göre işlenmiş et ürünleri kanserojen etkisi yaratan 4 önemli madde arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her gün tüketildiğinde bağışıklık sisteminin temizleyememesi nedeniyle kanser riskini yüzde 17 oranında arttıran salam, sucuk gibi maddelerden bu nedenle uzak durulması gerekiyor.

PALM YAĞI

Uzak durulması gereken besinlerden bir diğeri ise palm yağı. Fareler üzerinde yapılan deneylere göre palm yağı kanserli hücrelerin yayılımını 8-10 kat arttırıyor.

FRUKTOZ BAZLI ŞEKERLER

Hücrelerde kanser yayılımını arttıran maddeler arasında fruktoz bazlı şekerler de yer alıyor. Bu ürünleri hayatınızdan çıkararak çok daha sağlıklı bir vücudun sahibi olabilirsiniz.

AŞIRI YAĞDA KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Zararlı içerik: Hidrojenize yağ