BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.468,70
GÜNCEL

Dul ve yetim aylığı hangi şartlarda alınır?

Vefat eden devlet memuru eşten yada anne babadan kendisine geçen maaşın hangi şartlarda kesildiğini biliyor musunuz? Bu konuda ciddi mağduruiyetlerin yaşandığı biliniyor. İşte Dul ve yetimlerin dikkat etmesi gereken hususlar;

Dul ve yetim aylığı hangi şartlarda alınır?

Vefat eden anne veya babasından yetim aylığı alma şartları arasında; 1- Evli olmamak, 2-Devlet memuru olmamak, şartları bulunmaktadır.Sigortalı veya Bağ-Kur'lu olarak çalışmaları, Sigortalı veya Bağ-Kur'lu olarak yaşlılık aylığı almaları halinde yetim aylıkları kesilmez. Boşanmalarını müteakip boşandığı eşleri ile birlikte aynı evde yaşasalar, bu durumları tespit edilse dahi yetim aylıklarını alabilirler. (Çünkü, bu konuda 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile yürürlükte bulunan diğer kanunlarda aylıklarını alamazlar, şeklinde hüküm bulunmamaktadır)

Dul ve yetim aylığı hangi şartlarda alınır?

Boşanmalarını müteakip boşandığı eşleri ile birlikte aynı evde yaşasalar, bu durumları tespit edilse dahi dul eş olarak aylıklarını alabilirler. (Çünkü, bu konuda 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile yürürlükte bulunan diğer kanunlarda aylıklarını alamazlar, şeklinde hüküm bulunmamaktadır)