BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Doktora hakaret eden hastaya para cezası

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde, nüfus cüzdanı yanında olmadığı için ilaç yazmayan Aile Hekimi Dr. Abdullah Kürşad Çobankara'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 54 yaşındaki Ali Ç.'ye para cezası verildi.

İnebolu 4 Nolu Aile Hekimliği'nde görevli Dr. Abdullah Kürşad Çobankara, iddiaya göre yanında nüfus cüzdanı olmadığı için Ali Ç.'ye ilaç yazmadı. Bunun üzerine doktora hakaret eden Ali Ç.'ye  7 bin 80 lira adli para cezası verildi. 

Ali Ç., daha sonra Dr. Çobankara'ya 'TC kimlik numarısı' yazılı olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na ait bir belge gösterdi. Ali Ç., gösterdiği belgenin geçerli olmadığını söyleyen Dr. Çobankara'ya hakarette bulundu.

DOKTOR ŞİKAYET ETTİ

Doktorun şikayeti üzerine 'hakaret' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Ali Ç., İnebolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında hazır bulundu. Ali Ç. savunmasında, doktorun başlangıçta 'TC kimlik numarası' olmadığı için ilaç yazmadığını söyleyerek, "Daha sonra kimlik numaramın yazılı olduğu bakanlığa ait belge aklıma geldi. Belgeyi gösterip durumu izah ettim. Beni dinlemedi ve 'Git istediğin yere şikayet et' dedi. Beni tahrik etti. Ben de hakaret ettim ama küfür etmedim" dedi.

Dr. Çobankara ise muayene sırasında kimlik tespiti için kullanılabilecek belgelerin nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport ve SGK kimliği olduğunu söyleyerek, "Sanığın gösterdiği belge bunların dışındaydı. Bize tebliğ edilen genelgeler doğrultusunda hareket ederek sanığa ilaç yazmadım. Bunun üzerine hakaret etti, şikayetçiyim" dedi.

7 BİN LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Ali Ç.'ye 354 gün karşılığı 7 bin 80 lira adli para cezası verdi. Sanığın sabıkasının bulunmaması, duruşmadaki iyi hali, yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, 5 yıl denetim süresi belirledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR