BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
MEMUR

Doğum izni ve süt izni nasıl alınır?

2014'te doğum izni ve süt izni ile ilgili bir değişiklik oldu mu? Doğum izni kaç hafta, şartları neler, doğum izn nasıl alınır? Süt izni ve süt parası, kadın memurların doğum izni ile ilgili tüm merak edilenleri Şevket Tezel yazdı.

-Doğum yapan kadın memurlara mazeret izni kapsamında; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle aylıklı analık izni veriliyor. İkiz, üçüz gibi çoğul gebelik halinde, doğum öncesi 8 haftalık analık izni süresine 2 hafta daha eklenmesi gerekiyor. 

Ancak beklenen doğum tarihinden 8 hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabiliyor ve bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenebiliyor. Fiilen çalışma koşulu nedeniyle doğum öncesi bu süre içinde alınmış yasal izinler varsa bu izinli sürelerin doğum sonrası izin süresine eklenmemesi gerekiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR