BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.513,50
İŞÇİ

Doğum izni Ekim'de Meclis'in ilk konusu 12/08/2013

Doğum izni, doğum izni-2013, doğum izni 6 ay oldu mu, doğum izni 6 aya çıktı mı, doğum izninde son gelişmeler, 6 ay doğum izni haberleri, Faruk Çelik doğum izni habererlerinde son durum ne?

Doğum izni ile ilgili merak edilen soruları cevaplayan Faruk Çelik, yeni yasama yılına işaret etti. Doğum izninin 6 aya çıkması için gerekli olan teşvik paketinin hazırlandığını belirten Çelik, annelere müjdeyi verdi...

"YAŞA TAKILANLARA FORMÜL BULAMADIK"

Günü dolduğu halde yaşı bekleyen bazı vatandaşların emekli edilmesiyle ilgili yapılan çalışmadaki gelişmelere değinen Bakan Çelik, "Öncelikle erken emeklilik diye bir düzenlemeyi hiç bir zaman düşünmediğimizi belirteyim. Türkiye, bunu geçmişte yaşamıştı ve bütçesi perişan olmuştu. Konu yanlış aktarılıyor. Sorun, 1999'da bir gecede yasanın değişmesiyle mağdur olduğunu söyleyen bazı emeklilerin sorunudur. Biz bir düzenlemeyle emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözebilir miyiz diye bir çalışma yoluna gittik. Ancak bu düzenleme sürdürülebilir bir mali boyut içermiyorsa kimseyi ümitlendirmeye gerek yok. Bu durumda olanlar için acaba bir çıkış yolu var mı diye araştırdık ama böyle bir yol bulamadık" dedi.

"EKİM'DE KAPSAMLI PAKET GELİYOR"

Kadın çalışanların doğum izninin artırılması, evleneceklere kredi, çalışan kadınlara yönelik kreş uygulaması gibi düzenlemeleri yeni yasama döneminde meclise taşıyacaklarını ifade eden Faruk Çelik, şöyle devam etti:

"Bu saydıklarınızın tümü eylülde hazırlayacağımız paket içindeki konulardır. Bu düzenlemelerin tümü bizim bakanlığın sorumluluğunda olduğu için taşeron çalışması da dahil bir paket halinde ekimde Meclis'e getirmeyi planlıyoruz. Bu paket, çalışma hayatındaki tüm engelleri ortadan kaldıran düzenlemeleri içerecek. Kadın istihdamını destekleme, doğumu ve evliliği teşvik, esnek çalışma, tazminat ve saatler gibi çok kapsamlı bir paket hazırlıyoruz."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR