BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,49
GÜNCEL

Doğalgaza indirim geliyor mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir televizyon kanalında canlı yayına katıldı. Soruları yanıtlayan Albayrak, enerji fiyatlarında indirim yapılacağını müjdeledi.

NTV canlı yayınına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ekranda enerji fiyatlarında indirime gidileceğini açıkladı. 

Türkiye'nin büyümesini destekleyecek enerji yatırımları yapıldığını söyleyen Albayrak,"Türkiye büyümesini destekleyecek enerji yatırımları yaptı. Ülkemizin maalesef şöyle bir nasipsizliği var, enerji açısından fakir bir ülkeyiz. Krizlerden kaynaklı bir sıkıntı yaşamadık" dedi.

"VATANDAŞLARA MALİYET YANSITMADIK"

Sözlerine, hükümet olarak artışları uzun süre sübvanse ettik diyerek devam eden Enerji Bakanı, "Doğalgazda ciddi artışlar yaşandı. Türkiye gaz fiyatlarının artışlarından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Hükümet olarak artışları uzun süre sübvanse ettik. Vatandaşlarımıza yansıtmadık. Uzun yıllar zarar ettik" ifadelerini kullandı.

İNDİRİMLERİ YANSITMAK ÜZERE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Zamdan ziyade önümüzdeki fiyatlardaki düşmeye dayalı düşmesine dayalı süreci beraberinde getirir diyen Albayrak, "Önümüzdeki dönemde bırakın zammı enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmalara başladık.

Özellikle son 10 yılda enerji fiyatlarındaki artışa dayalı doğalgazda çok ciddi artışlar yaşadık. Buna mukabil Türkiye bu gaz fiyatlarının artışından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Uzun bir süre biz devlet olarak bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmama noktasında uzun bir süre sübvanse ettik. Yeni dönemde enerji fiyatlarında bir düşme görüyoruz. Bu noktada bir zamdan ziyade bu düşmeye dayalı kısa bir dönem içinde bu düşü bir indirim olarak yansıtmaya çalışmaya başladık.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR