BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,19
GÜNCEL

Diyarbakır alarm veriyor! Pandemi hastanesinin tüm ışıkları yanmaya başladı

Koronavirüs vaka artışında ilk 5 kent arasında yer alan Diyarbakır'da ne maske ne mesafe var.

DİYARBAKIR'da iki pandemi hastanesinden biri olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 70'i yoğun bakım olmak üzere 300'e yakın korona virüs hastası tedavi görüyor. 273 oda ve 546 yataklı hastanede gece yoğunluğu görüntüledi. Hastanenin gece fotoğrafı, salgının boyutunu ortaya koyuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs vaka sayısında en çok artış yaşanan 5 ilden biri olarak açıkladığı Diyarbakır'da alınan önlem ve uyarılara rağmen hasta sayısındaki artış devam ediyor.

Vaka sayılarındaki artışın nedenleri arasında ilk sıralarda maske takılmaması ya da yanlış takılması, düğünlerde sosyal mesafe kurallarına uyulmaması ve taziye geleneğinin sürdürülmesi gelirken, koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran'dan bu yana kentte yapılan denetimlerde, 9 binden fazla kişiye yaklaşık 11 milyon TL ceza kesildi.

Hafta sonu olması ve sıcaklık nedeniyle kent genelinde bir hareketlilik gözlenmezken, Sur ilçesi Gazi Caddesi üzerinde vatandaşların çoğunun maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmediği görüldü.