BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Diyanet, 2015'te rotasyon uygulayacak mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık onayına istinaden, 2015 yılındaki rotasyon uygulamasını uygulamamayı kararlaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15/4/2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan atama ve yer değiştirme yönetmeliğiyle, cami görevlilerine rotasyon getirmişti.

Geçici 1. madde de yer alan hüküm gereğince görev yaptığı camide 20 yılını dolduranların yer değişikliğinin 2015 yılı Haziran Eylül dönemlerinde yapılması gerekiyordu.

Diyanet, Başbakanlıktan aldığı onay çerçevesinde, rotasyonu 2015 yılında uygulamama kararı aldı.

İŞTE DİYANET'İN RESMİ YAZISI



İŞTE 2015 YILINDA UYGULANMAYACAĞI KARARA BAĞLANAN İLGİLİ HÜKÜMLER

Madde 37 - (1) 36 ncı maddede belirtilen sebepler dışında, cami görevlilerinin yer değiştirmelerine esas olmak üzere illerde il müftüsünün başkanlığında, durumu görüşülecek görevlinin bağlı bulunduğu müftü dahil beş kişiden oluşan bir Değerlendirme ve Yer Değiştirme Komisyonu kurulur. Bu komisyon; görev yaptığı camide sekiz yılını tamamlayan cami görevlilerinin yer değiştirmelerini her yıl Haziran ayında toplanarak aşağıdaki kıstaslara göre gerçekleştirir:

a) Yer değiştirmeler aynı grup camiler arasında olmak üzere öncelikle aynı ilçe içinde, yer bulunamaması halinde il içinde, il içinde de yer bulunamaması halinde iller arası yapılır.

b) Personelin talebi halinde üst gruptaki camiden alt gruptaki camiye yer değiştirme yapılabilir.

c) İl içi yer değiştirmeler bu Yönetmelikteki atama usulüne ilişkin hükümlerde belirtilen esaslar dikkate alınarak valiliklerce; il dışı yer değiştirmeler ise Başkanlık tarafından yapılır. İl içi yer değiştirmelerinden önce internet ortamında Başkanlıktan izin alınır.

Geçici Madde 1 - (1) 37 nci maddedeki kıstaslar dikkate alınarak bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte cami görevlilerinden görev yaptığı camide yirmi yılını tamamlayanların yer değişiklikleri 2015 yılı Haziran-Eylül döneminde, on beş yılını tamamlayanların yer değişiklikleri 2016 yılı Haziran-Eylül döneminde yapılır. Bu Yönetmeliğin 37 nci maddesindeki süreye göre zorunlu yer değişiklikleri ise 2017 yılından itibaren yapılmaya başlanır ve sürelerin hesaplamasında 1 Haziran tarihi esas alınır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR