BIST 10.161
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.466,54
ÖĞRETMEN

Diploma harcı artık ödenmeyecek!

Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kalkmasından sonra Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği de düzenlendi. Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, yapılan değişiklikleri şöyle anlattı:

- BAŞARI puanı 45’ten 50 puana yükseltildi. İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem en az 70 puan alan öğrenciler yıl sonunda başarılı sayılacak. Ortalama yükseltme sınavları kaldırıldı.

- TÜM ortaöğretim kurumlarında bir ders saati 40 dakika olarak eşitlendi. 3 öğretim yılının tüm dönemlerinde ‘Takdir’ belgesi alanlara ‘Üstün Başarı’ belgesi verilecek.

- ÖZÜRSÜZ devamsızlık 10 günle, özürlü-özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. Velinin yazılı beyanı, özür belgesi kapsamında değerlendirilecek.

- TASDİKNAME tarihe karıştı; yeni yönetmeliğe durum belgesi ile okul/kurum değiştirme cezası kavramları eklendi.

- DOĞRUDAN sınıfını geçemeyen öğrenciler, sınıf bazında başarısız ders sayısı en fazla 3 olanlarla alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten başarısız olanlar ‘sorumlu olarak’ sınıf geçecek. Ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasına bağlı olarak ‘diploma harcı’ da tüm okullarda kaldırıldı.

Akşam

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR