BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
ÖĞRETMEN

Dinçer'den Öğretmenler Günü mesajı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlere kutlama mesajı içeren e-kart gönderecek.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, son yıllarda eğitim alanında teknolojiye yapılan yatırımların sunduğu olanaklardan yararlanarak, akıllı tahta ve tabletler aracılığıyla öğretmenlerin bu özel gününü kutlayacak.

ÖĞRETMEN GÜNÜ'NÜ AKILLI TAHTA İLE KUTLAYACAK

Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlere kutlama mesajı içeren e-kart gönderecek olan Dinçer, akıllı tahta, tablet ile Bakanlığın internet sitelerinde yayınlanacak video aracılığıyla öğretmenlerin sevincine ortak olacak.

Dinçer, yaklaşık bir dakika süren görüntülü Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeleri kullanacak:

''Ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde mesleğini büyük bir aşkla yapan, öğrencilerini büyük bir özveriyle yetiştirmeye çalışan yüzlerce, binlerce öğretmenimizin emeği bulunduğunu biliyoruz. İşte öğretmenlik mesleğine onuru, itibarını kazandıran da bu fedakarca çabadır.

Öğretmenlerimizin yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmek için gösterdikleri çaba her türlü takdirin üzerindedir. Bunu samimiyetle ifade etmek isterim. Bu kapsamda bizler de çalışmalarımızı öğretmenlerimizin mutlu olması, yaptıkları fedakarlıkların gerçek değerini bulması doğrultusunda sürdürüyoruz.

Değerli öğretmenlerimiz, bir kez daha ifade etmek gerekirse ülkemize bilgi çağının kapılarını açacak olan anahtar sizlerin elindedir. Görevinizi bu bilinçle yürüteceğinize, sorumluluklarınızı bu mesleğin gerektirdiği değerlere uygun bir şekilde yerine getireceğinize, kendinizi sürekli olarak yenileyerek geliştireceğinize olan inancımız sonsuzdur. Bu duygularla öğrencilerinize verdiğiniz emek ve sevgi için fedakarca gayretleriniz için şükranlarımı sunuyor, sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum.''

Öğretmenler Günü'ne özel afiş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenler Günü için özel afiş hazırlandı. Afişte, Van'da çekilen bir fotoğraf kullanıldı. Fotoğrafta, depremin acısını yaşayan öğretmen ve öğrencisinin karne günündeki mutlu görüntüleri yer alıyor.

81 ilden 81 öğretmen

Bakanlık, kutlamalar kapsamında 81 ilden 81 ''mesleğinde fark yaratan'' öğretmeni bugünden itibaren Ankara'da ağırlayacak. 81 ilden gelen öğretmenler yarın sabah Ankara'daki müzeler ile tarihi yerleri gezecek.

Köşk'e çıkacaklar

Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğretmenleri kabul edecek ve öğretmenler için öğle yemeği verecek.

Yemeğin ardından öğretmenler, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenecek ''Öğretmen Yetiştirmenin Dünü, Bugünü ve Geleceği'' konulu panele katılacak.

Panelin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, öğretmenleri kabul edecek.

Öğretmenler, akşam üzeri de Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Geçmişten Günümüze Öğretmen'' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak.

Akşam yemeğinde ise Bakan Dinçer, öğretmenleri Başkent Öğretmenevi'nde ağırlayacak.

ÖĞRETMENLERDEN ANITKABİR'İ ZİYARET

24 Kasım'da Öğretmenler Günü kutlamaları, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 81 ilin temsilcisi öğretmenler ve bürokratlarının Anıtkabir'i ziyaretiyle başlayacak. Dinçer ve öğretmenler, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak. Daha sonra Başkent Öğretmenevi'nde kutlama töreni düzenlenecek.

Öğretmenler, bu yıl 31. kez 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'ni açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi Atatürk'ün 100. doğum günü olan 1981 yılından itibaren ''Öğretmenler Günü'' olarak kutlanıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR