BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
ÖĞRETMEN

Dinçer bunu gerçekten söyledi mi?

Başbakan Erdoğan son günlerde Milli Eğitim eski bakanı Ömer dinçer'e çok kızgın... Dinçer'in MEB’in komisyona verdiği “Engelli kişiden öğretmen olmaz” yanıtı Başbakan Erdoğan’ın tepkisine neden oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eski Bakan Ömer Dinçer döneminde TBMM Dilekçe Komisyonu’na verdiği “Öğretmenlik bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden değildir” yanıtına tepki gösterdiği ortaya çıktı.

Vatan gazesinin edindiği bilgilere göre Erdoğan, Komisyon Başkanı AKP’li Mehmet Daniş’i iki kez arayarak, “Böyle bir yanıt gerçekten var mı, bu doğru mu?” diye sordu. Bu diyaloğun, Ömer Dinçer’in bakanlık görevinden alındığı mini kabine revizyonundan kısa bir süre önce yaşanması da dikkat çekti.

Karaman’da yaşayan Fransızca bölümü mezunu engelli İsmail Kılınçarslan, “engelli öğretmen alımı yapılması” isteğiyle Meclis’e bir dilekçe verdi. TBMM Dilekçe Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan görüş istedi. MEB’den gönderilen cevapta, “Geçmişteki uygulamalar öğretmenlik mesleğinin bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden olmadığını gösterdiği” vurgulanarak “Bu nedenle özürlü personel istihdamına ilişkin kontenjanın diğer hizmet sınıflarında istihdam edilecek özürlülere ayrılması düşünülmüştür” denildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR