BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Din kültürü öğretmenlerine kötü haber

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, yönetmelikte kadroya yer verilmediği için İmam Hatip Liseleri'nde yönetici olamıyor. Öğretmenler şimdi bu mahrumiyetin düzeltilmesini istiyor.



Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerini üzdü. 


Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte öğretmenlere kurum içinde kendi branşları olduğu sürece öğretim hizmeti dışında çalışabilme hakkı tanındı.

Ancak bu haktan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri imam hatip liselerinde yararlanamıyor. Çünkü din kültürü öğretmenlerinin bu liselerde norm kadrosu bulunmuyor. Yani din kültürü öğretmenleri bu liselerde belirtilen kadrolarda ders veremediği için yöneticilik de yapamaz hale geldi.


Aslında bakanlığın yönetmelikteki maddeler üzerindeki kelimelerde yapacağı küçük bir değişiklikle sorunlar çözülebilecekken yanlış kelime seçiminden doğan bir mahrumiyet söz konusu oldu. Yönetmeliğin ilgili maddesinin düzenlenmesiyle birlikte din kültürü öğretmenleri de imam hatip liselerinde yönetici olarak atanabilir.

Bilindiği üzere bakanlığın atadığı okul müdürlerine bakılacak olursa büyük bir çoğunluğun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri olduğunu fark ediliyor. Ancak bu öğretmenler ilkokul ve pek çok lise türünde kadrosu bulunduğu için yöneticilik yaparken imam hatip liselerinde yöneticilik yapamıyor.
Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR