BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,95
GÜNCEL

Devletten 100 bin lira faizsiz kredi

İş yeri açmak isteyip finans sıkıntısı çeken vatandaşlara devletten faizsiz kredi desteği sunulacak.

İş yeri açmak veya iş yerini büyütmek isteyenlerin karşılaştıkları en büyük sıkıntı finans sıkıntısı. Devlet finans sıkıntısı çekenlere 100 bin lira faizsiz kredi verecek. İşte ayrıntılar....

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükumet programında açıkladığı 50 bin liraya kadar hibe 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verecek.

HANGİ SEKTÖRDE HİBE VERİLMEZ?

KOSGEB’in hibe veya kredi vermeyeceği başlıca sektörler şu şekilde: Hayvancılık yapmak isteyenlere, rent a car açmak isteyenlere, otobüs firması kurmak isteyenlere, emlakçılık, muhasebecilik ve alkollü içecek hizmeti sunan sektörlere hibe veya kredi desteği verilmemektedir.

KOSGEB KREDİSİ ALMAK İÇİN NE YAPMALI? 

KOSGEB’den girişimcilik kredisi almak isteyenler için tek şart KOSGEB tarafından düzenlenen Girişimcilik eğitimine katılmış olmak gerekmektedir. Kurs 32 saat sürmektedir.

YENİ İŞYERİ İÇİN DESTEK 

KOSGEB küçük ve orta ölçekli işletmeleri sanayi geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı anlamına gelir. Yani KOSGEB mevcut işyeri sahiplerine kredi ve hibe imkanı sağlamaktadır. Ancak bu süreçte şöyle bir yol izlenebilir. İş yerinizi açarken tüm harcamalarınızı faturalandırmasını yapar ve hibe desteği aşamasında KOSGEB’e iletirseniz harcamalarınızın %70’ine kadar miktarı geri alabilirsiniz.

KOSGEB HANGİ GİDERLERİ ÖDER?

KOSGEB yurtdışı gezilerin ve reklam giderlerinizin %50’sini öder. İş yerinde çalıştırdığınız 4 yıllık üniversite mezunu personelin maaşının yarısını 20 ay boyunca öder.

KOSGEB’E NASIL BAŞVURABİLİRİM?

KOSGEBkursu ülkemizin her ilinde verilmektedir. Alınan sertifika ise tüm illerde geçerlidir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR