BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,51
GÜNCEL

Dev dalgalar Büyükada'yı böyle vurdu! Tsunami gibi

İSTANBUL'da etkili olan lodosla oluşan dev dalgalar vapur iskelesi ile çevredeki restoranlara zarar verdi. Kaldırım taşlarını söken dev dalgaların gelişi, iş yerlerine verdiği zarar ve çalışanların yaşadığı korku güvenlik kamerasına yansıdı.

İstanbul'da iki gün boyunca kuvvetli lodos etkili oldu. Hızı 130 kilometreyi bulan kuvvetli lodos çatıları uçurdu, ölümlere neden oldu. Lodosla oluşan dev dalgalar Büyükada'yı da vurdu. Dev dalgaların vurduğu Büyükada vapur iskelesi ve sahil sular altında kaldı.

Dalgalar sahil yolu ve parklarda bulunan parke taşlarını söktü, restoranlara büyük zarar verdi. Dev dalgaların gelişi, iş yerlerine verdiği zarar ve çalışanların yaşadığı korku güvenlik kamerasına yansıdı. 

Lodosun ardından bugün hasar tespit ve temizlik çalışması yapıldı. İptal edilen seferlerin tekrar başlamasıyla sabah erken saatlerde adaya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri çalışmaya başladı. 

Lodos yüzünden restoranı sular altında kalan Kemal Kaya, "Benim dükkanım rüzgardan dolayı bu hale geldi. Dün saat 15.30 gibi bir anda rüzgar olmasıyla bütün tabak, bardak, masa, sandalyeler hepsi perişan oldu. En az 20 bin liralık bir hasarım var" dedi.