BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Dershaneler için yeni formül bulundu!

SETA'nın düzenlediği "Milli Eğitimde Neler Oluyor" konulu panelde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarından, etüt merkezine ve yapılacak yeni sınavlara kadar merak edilen birçok konuya SETA'nın düzenlediği Eğitimde Neler Oluyor adlı panelde cevap verdi.

İşte Avcı'nın konuşmasından satır başları...

Avcı, özel okula dönüşemeyecek durumda olan dershanelerin açık lise olarak hizmet verebileceğini söyledi. Avcı ayrıca ücretsiz olmak koşuluyla etüt merkezlerinin açılabileceğini açıkladı.

ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİ

1222 etüt merkzini açtı Doğu'da ve bunu sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptı. Kalkınma bakanlığı onlara alt yapı için ciddi destek sağlıyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Gerek alt yapısı gerekse eğitim düzeyi bakımındna özle okul olmayacak dershaneler özel etüt eğitim merkezi olacak. Yoksul ama başarılı öğrencieri bu kurumların desteklemesi için teşvik ediyoruz. Bu formül alel acele bulunmuş gibi bir formül olarak gelmesin. Bu hatırlayacaksınız Hüseyin Çelik Bey'in bakanlık döneminde özel okullara öğrenci yönlendirmesi durumu vardı. Biz de boş kontenjanları burslu öğrenciler ile dolduralım demişti ama o dönemin cumhurbaşkanı belli bir kesimin okullarına destekleme faliyeti olarak gördüğü için reddemişti. Bu sektörün ihtiyaçları ve makul şekilde geliştirilmiş bir projeydi.

EĞİTİM YAP-BOZ TAHTASINA MI DÖNDÜ?

Eğitimde son 10 yılda birçok şey değişti. Peki ulaşımda haberleşmede sağlıktasosyal hayatta herhangi bir değişiklik olmayan bir yer mi? Eğitim değişti mi? Evet değişti. Peki değşmemek mümkün müydü? DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR. Evet değişecek, eğitim en çok değişen olaydır. Eğitim daha da değişecek. Bu yaz-boz falan değil. Bu teknolojinin bize sağladığı yeniliklerin eğitime yönlenmiş hali.

SBS SINAVLARI

Telafi imkanı da var. Velilere dedik ki o gün özel gün havasına girmeyin . Çocuklar hergün nasıl giriyorsa öyle girsin sınava. Seçilmiş illerde pilot uygulamaar yaptık. Ulaşım zorluğu olan okuularda ve merkezlerde yaptık. kendimizi ve emniyet jandarma yerel yönetimler valilik gibi birimlerimizin de performanını test etme şansımız oldu. Bu sonuçları paylaşırız. Sabotajlara maruz kaldık. Tedbirleirmizi ona göre alıyoruz. Hava şartları da zoelamasak sa başarılı sınavlar yapacağımzıı düşünüyoruz. Sınavlar arasındaki süreyi düzenledik.

 ÖĞRETMEN ATAMALARI

Başbakan'a bu açıklamaları için teşekür ediyoruz. 10 bin atama planlarımızda yoktu. Ama Başbakan Ocak ayı itibari ile emekli olacak öğretmenlerin yerinin hemen doldurulması konusunda talimat verince çok rahatladık.

Ağustos ayında yapılacak olan atamalar planlıydı, ama maliye ile gidip geliyorduk çok rahattı bizi. Gerek brani gerek bölgelere dağılımda aynı yöntemi kullnacağız. En acil ihtiyaç öncelikli olacak. 8 sınıflarda yazılı sınavlarımız var tüm öğrenciler bu yazılılara mümün olduğunca eşit şartlarda çalışabisin.

Dershanelerde çalışan öğretmenlerin hepsinin çalışma koşulları iyi sanılıyor ancak koşulları iyi olmayan pek çok öğretmen var.

Dönüşüm için 2 ile 4 yıl arasında bir süreç için paydaşlarla görüşeceğiz.

Akademik zam ile ilgili çalışmalar sürüyor somut tarih veremeyiz. Kısmi iyileştirmeler var ancak daha fazlasını talep ediyoruz.

Özel okullara gidecek öğrencilere 2500 lira burs vermeyi düşünüyoruz

Öğretmen niteliğini artırmaya yönelik geliştirdiğimiz öğretmen strateji belgemizi daha sakin bir ortamda açıklayacağız.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR