BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Dersanelerde yeni dönem başladı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı dershane yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı ve yeni dönem başladı.

Yönetmelikte "dershane" tanımı yer almadı. Ancak Bakanlık, AYM'nin gerekçeli kararı doğrultusunda özel öğretim kursu, kişisel gelişim kursu, meslek edindirme ve mesleki gelişim kursu ve yetenek kursu başlıklarında yeni kurs tanımları yaptı. Eğitimin kentsel dönüşümü ismi verilen yeni düzenleme şu değişiklikleri içeriyor:

Özel okul olmak istemeyenler kurs olabilecek. Ruhsat alabilmek için de Talim Terbiye Kurulu'ndan ve genel müdürlükten onaylanan kurs programı hazırlamaları gerekecek. Kurs olmak isteyen dershaneler 1 Eylül'e kadar başvurabilecek.

Kurslarda, yıllık en fazla 36 hafta ve günde 8 saat ders yapılabilecek. Sınıf mevcutları 16 ile sınırlı olacak. Kurslar MEB'e bağlı e-yaygın modülden günlük izlenecek.

Kursları için Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe başlıklı 8 bilim grubu oluşturuldu. Kurslar bunlardan 3'ünü seçebilecek.

Mevcut temel liseler sadece cumartesi günleri ve mezunlara yönelik kurs açabilecek. Kendi öğrencilerine ise hafta içi kurs verebilecek.

Öğrenciler pazarları tatil yapacak. Kurslarda bir yılda sadece 3 kez ücretsiz sınavlar yapılacak. TEOG'a hazırlanan öğrenciler, özel etüt merkezlerinde ücretli kurs görebilecek.

PARALEL YAPI AYARI

Hakkında adli veya idari soruşturma bulunan kurumlar soruşturması sonuçlandıktan sonra devredilebilecek, sürekli kapatılma teklifi getirilen kurumlar ise devredilemeyecek. Dönüşüm başvurusunda bulunanlarda haklarındaki soruşturma tamamlandıktan sonra bu haktan yararlanabilecek.

Sabah 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR