BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Danışman öğretmen seminerleri başladı

Şubat ayında atanan 30 bin öğretmen için yeni uygulamaya konulan danışman öğretmen projesi bugün başladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da destek verdiği proje 29 Şubat'ta bitecek.

Yeni atanan öğretmenlerin 6 aylık dönemde yetiştirilmeleri amacıyla uygulanan proje hayata geçti. 

Tüm Türkiye genelinde başlayan eğitim seminerleri ile danışman öğretmen olarak belirlenenler, aday öğretmenlere izleme, yöneltme ve rehberlikte bulunma, onlara mesleki bilgi beceri, tutum ve davranışlarıyla ilgili tecrübelerini aktarma ve Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde birinci performans değerlendirmelerini yapma çalışmalarından sorumlu olacak.

STAJYER ÖĞRETMENE DANIŞMAN ÖĞRETMEN!

Danışman öğretmenlerin seçimi ise en az 10 yıl hizmeti olanlar arasında ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış, sosyal kültürel faaliyetlere katılım sağlayan, iletişim becerisi ve temsil yeteneği güçlü, mesleğine temayüz etmiş olmak gibi kriterlere göre yapıldı.

Seminerde açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı olarak 98 bin danışman öğretmen adayı içerisinden oluşturulan bir havuzdan sizler seçildiniz. 30 bin yeni öğretmen adayına rehberlik, danışmanlık yapmak için 35 bin danışman öğretmen arkadaşımız görev almış durumda" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR