BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı'ndan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'ye gelerek incelemelerde bulundu ve Tören Salonu'nda bir konuşma yaptı.

Konuşmasında 'Meclis'in halini görünce büyük bir hüsran yaşadım' diyen Erdoğan, kamuoyunda zaman zaman dillendirilen 'darbenin başka etapları olacak' dedikodularına da sert tepki gösterdi: 'İkinci, üçüncü etabı var diyorlar bu darbenin, açıkca söylüyorum, ne kadar etabı varsa hepsiyle beraber gelin.' Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının son bölümlerini ise ekonomiye ayırdı. OHAL'in ekonomide sorun yaratmayacağını, devletin yatırımlarına devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı, özel sektörün de yatırımlarına devam etmesini istedi.

CUMHURBAŞKANI İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT müsteşarı hakan Fidan ile  gerçekleştirdiği kritik görüşme sonrasında, saat 20:10'da TBMM'ye geldi. Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için Muhafız Alayı yerine polis bulundu. Erdoğan'ı ayrıca kapıda TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile çok sayıda milletvekili karşıladı.

Erdoğan daha sonra yanında kahraman ve milletvekileriyle beraber Meclis'in bombalanan bölümlerini gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan ve beraberindeki heyet  daha sonra TBMM Tören Salonu'na geçti. Burada ilk olarak kürsüye gelen TBMM Başkanı Kahraman, "Türkiye bir dizi darbe yaşadı fakat millet hep evlerine çekiliyordu. Sizin telefon mesajınızla millet sokaklara çıktı ve darbeyi yendi. Benim şahsi kanaatim bundan sonra kimse darbe heveslisi olamayacak" dedi. Kahraman'dan sonra ise kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

BÜYÜK BİR HÜSRAN YAŞADIM

Bu bir araya gelişimizin demokratik hukuk devletini yıkmaya yönelik bir silahlı teşebbüsün ardından olmasını istemezdim.

Az önce meclisimizin halini görünce büyük bir hüsran yaşadım. Meclisimize bunu yapanların bu ülkenin evlatları olduğunu düşünmüyorum. Bunlar çok açık ve net, askerkıyafeti giymiş teröristlerdir.

Bunları nasıl savunuyorlardı; 'bunların işi eğitimle bunların silahla işi yoktur' diyorlardı. Bunların silahlı işi; milletin vergisiyle alınmış tankı, topu, silahı millete yöneltecek kadar alçak, namussuzdurlar.

NE KADAR ETABI VARSA HEPSİYLE BERABER GELİN

Milletimize sesleniyorum, ikinci bir talimata kadar meydanları sakın boş bırakmayın. Batı gerçekten demokrasiye inanıyorsa, böyle sağdan soldan, ikircikli parantez içinde kınamalar yapmasınlar. İkinci, üçüncü etabı var diyorlar bu darbenin, açıkca söylüyorum, ne kadar etabı varsa hepsiyle beraber gelin.

TSK'nın yamyamlara aldanmayanlarına teşekkür ediyorum. Polisimizde bunlara inanmayanlara teşekkür ediyorum. Bakanlıklarımızda, istihbarat teşkilatımızda bunlara inanmayanlara teşekkür ediyorum.

OHAL ÇIKTI DA MİLLET EVİNE Mİ KOŞTU?

Bu kadar kişi gözaltına alındı diyorlar... Asıl şimdi adalet çalışıyor. Neden, çünkü geçikmiş adalet adalet değildir. OHAL yasamıza destek veren tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Özellikle bir konu çok önemli, OHAL çıktı, çıktı da millet evine mi koştu? Yoksa tam aksi millet meydanlara mı koştu? Burası önemli. Eskiden vatandaş OHAL çıkınca marketleri doldurur evine stok yapardı. Şimdi tersi oldu. Neden? Çünkü bu OHAL demokratikleşmenin teminat altına alınması yasasıdır.

EKONOMİK YATIRIMLARA DEVAM

OHAL'de ekonomi çökmez, herkes görevinin başında. Bir defa mali disiplenden taviz gibi bir şey söz konusu değil. Yatırımcılarımıza sesleniyorum, sakın yatırımlarınızı askıya almayın aynı yolda devam edin. Biz de devlet olarak alt ve üst yapı yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz. Bu dönemde Türkiye asla finans sıkıntısı çekmeyecek. Ayrıca finans sektörüne sesleniyorum, faizleri düşürün.

Ayrıca bu dönemde, OHAL oldu fiyat yükseltelim diyenlere; fiyat yükseltmeye kalkanların tepesine devlet biner. S&P'ye sesleniyorum, haddini bil; not açıklamaları Türkiye düşmanlığından kaynaklanıyor. Biz sizin üyeniz değiliz ki...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR