BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı'ndan dokunulmazlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından CHP için konuştu: "Biz destekliyoruz dediler. 2 gün önce yapılanda desteklemediler. İktidar partisi ve MHP beraber yüklendiler. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu. İşteErdoğan’ın konuşmasından satır başları: "Şu dokunulmazlıklarla ilgili ne dedi. Biz destekliyoruz dedi. 2 gün önce yapılanda desteklemediler. İktidar partisi ve MHP beraber yüklendiler. Bugün nasıl olduysa geri döndüler. Bir hikmet var. Bugün de hamdolsun 376’ya çıktı.

Böylece referanduma gitmeye gerek kalmadı. Şimdi tabi bu yolu kısalttı. Referanduma gidilseydi millet en az yüzde 70-80 ile ders verecekti. Bunu gördüler. Ben sevgili hemşerilerime söylüyorum bu operasyonlar ülkenin neresinde olursa olsun nihai neticeyi alana kadar bu operasyonlar devam edecek. Şehitlerimiz var. Güvenlik güçlerimiz yola çıkarken zaten hedefine şehadeti koydu. Bu şehitlerin karşılığı da tüm kardeşleri karşılığı kararlı şekilde aldılar almaya devam ediyorlar. Bizim şehidimi z bir e otuzla filan ölçülmez ama hesabın sorulması çok önemli.

ELİNE FOTOĞRAF MAKİNESİ ALAN DİYARBAKIR'A GİDİYOR

Teröre destek veren üst aklı çok iyi biliyorum. Sen medya olarak bunu tespit edemezsen bu mesleği bırak. Yeni bir terör süreci adeta zorla başlatıldı. Amerika’dan Avrupa’dan eline fotoğraf makinasını alan Diyarbakır’da dolaşıyor. Senin ne işin var orada.

BİZDE İÇ SAVAŞ YOK

Uluslararası güçleri var ya Türkiye’yi sanki iç savaş varmış gibi tanıtmaya çalışıyorlar. Bizde iç savaş yok. Bu işin Allah’ın izniyle bitireceğiz. Az önce Şırnak’tan bir Mehmetçik’le görüştüm. Kameralı sistemle telefondan görüştüm gözlerindeki ışıl ışıl mücadele azmini gördüm. Hani o tankın üzerinde polis ağabeyinin üzerine uzanan askerimiz var ya. Tabi siz onu birebir görseniz bu delikanlı bunu nasıl yaptı dersiniz. Mesele iman meselesi. Bizim bu süreçteki iyi niyetimiz maalesef kazılan çukurlar döşenen patlayıcılar ve kalleşçe eylemlerle boşa çıkarıldı. Halbuki biz gözyaşları dinsin derken çok samimiydik.

O KÖYE GİDECEĞİM

İşte günlerdir Dürümlü’de olan olayı görüyorsunuz. Devasa bir kamyonla gidip nasıl patlattılar ve yirmiye yakın kardeşimizi şehit ettiler. Hepsinden çıkan DNA testindeki tablo çok çok ilginçti. İşte hesap burada. Ama bunlar bunun bedelini daha ağır ödeyecekler. Dün işte Ulaştırma bakanımız adaylığı ilan edildikten sonra kendileri sağ olsun hemen Diyarbakır’a gittiler orada taziye evini ve çadırını ziyaret etmek suretiyle tüm aile yakınlarıyla görüştüler. Kabir ziyaretiyle oradan döndüler. İnşallah bizler 28’inde Diyarbakır terminal binasını açmaya gideceğiz ve açtıktan sonra bir ziyaret programını gerçekleştireceğiz. Bizim için Dürümlü saldırısının Ankara İstanbul’da yapılan saldırılardan bir farkı yoktur. Artık kimse için terör örgütünün yanında olmak için bir sebep yoktur. Ana muhalefetin başındaki zat kan dökülür diyor. Sen kimsin ya önce haddini bil. Bu ülkede demokrasinin yolu sandıktan geçer.

DAHA BETER OLACAKLAR

Eğer kanla bu iş olacaksa koltuk dirsek teması içinde olduğun kişiler iktidarda olurdu. 80 kişiyle gelmişlerdi. 1 Kasım’da neredeyse yarı yarıya indi. Şimdi daha da beter olacaklar. TBMM’deki anayasa değişikliği görüşmeleri kimin nerede kimin yanında durmasını görmesi açısından adeta bir turnusol kağıdı işlevi görmüştür. Kamuoyuna dönüp evet diyeceğiz halde ilk turda tamamına ikinci tursa kısmen hayır oyu kullanalar iki yüzlüdür riyakardır kusura bakmasınlar sahtekardır. Kendileri dışındaki herkesi aptal yerine koymak isteyenlere bu millet hak ettiği dersi verecektir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR