BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli teklif!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankalara konut alımlarında faizi düşürmeleri için teklifte bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomi İstişare Toplantısı'nda bankalara seslenerek, "Konut alımlarında faiz oranlarını yıllık 9'a düşürün derken "Faizleri indirin, kaybetmezsiniz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Darbe girişimin ardından döviz almak için değil, döviz satmak için bankalara hücum etti. Bu millet ne büyük millet. Ertesi gün 2,5 milyon doları boca ettiler. Eskiden marketler boşaltılır, evlere doldurulurdu. Şimdi millet sokaklara çıktı. Hayat normalin üstünde normal. Burada külliye önünde çadırlar kurulmuş, her gün Ramazan gibi. Tekirdağ, Edirne hepsi öyle, Mardin Kahramanmaraş 81 vilayetimizin 81'i öyle.15 Temmuz'dan bu yana dövizden Türk Lirasına geçen rakam 10 milyar dolar oldu" dedi.

KONUT ALIMLARINDA FAİZ İNDİRİMİ

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan geçenlerde GYODER bir açıklama yaptı, Emlak Konut bir açıklama yaptı. Ben de şimdi açıklama yapıyorum. Konut alımlarında faiz oranlarını yıllık şöyle 9'a doğru çekiversin. Ya kaybetmezsiniz ya. Sinyaller geliyor. Şimdi asıl bu dönemdir asıl olan burada eğer yıllık faiz oranlarının 10'un altında, tek haneli rakamlara; sanayiciler için rakam vermeyeyim- oranları daha aşağı çekip sürümden kazanmalarını isteriz. Hangi banka kendi öz sermayesiyle çalışıyor? Hepsi milletin parasıyla çalışıyor. Dünyaya bakın, Japonya eksi faiz, Amerika 0 virgüllerle çalışıyor. Bize ne oluyor? Olmaz. Bu zulümdür. Dün Emlak Konut'a sordum, "Ne alemde?" dedim. "Yoğun bir konut satışımız var" dedi. Demek ki biraz düşürünce kendinden bazı indirimler yaptı ve konut satışları patladı."

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR