BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı aynı zamanda suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken, “Sözde Cumhurbaşkanı ifadesi kullanması yargıya taşındı.

CHP ile AK Parti arasında polemik konusu olan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan harekete geçti. Erdoğan'ın avukatı aracalığıyla Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açılırken, aynı zamanda suç duyurusunda bulunuldu.

Ne olmuştu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasını 2020'nin felaketleri arasında göstermesine tepki göstermiş ve Sözcü gazetesini okumayın çağrısı yapmıştı. Bu sözlere tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR