BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Çöpçü olarak girdi üniversiteye öğrenci şefi oldu

Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde yıllar önce hizmetli kadrosunda işe başlayan ortaokul mezunu Nuh Mehmet Erdoğan, öyle bir şey başardı ki...

Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde yıllar önce hizmetli kadrosunda işe başlayan ortaokul mezunu Nuh Mehmet Erdoğan, önce liseyi bitirdi, ardından da Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Erdoğan, 43 yaşındaki çalıştığı üniversitede Öğrenci İşleri Şefliği görevine getirildi.

Rize'de 13 yıl önce girdiği memurluk sınavını kazanan ortaokul mezunu Nuh Mete Erdoğan, ismi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değişen Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde hizmetli kadrosunda işe başladı. Binanın temizliğini yapan, çöp toplayan, kalorifer kazanını yakan Erdoğan bu arada da açık liseye kayıt yaptırdı. 30 yaşında liseyi bitiren, katıldığı kursta Bilgisayar İşletmeni sertifikası alan Erdoğan, girdiği görevde yükselme sınavlarını kazanarak 2005 yılında Öğrenci İşleri'nde memur olarak çalışmaya başladı. Bu arada üniversite sınavına giren ve Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi'ne kayıt yaptıran Erdoğan, 41 yaşında okulu tamamladıktan sonra girdiği ikinci görevde yükselme sınavı ile 2009 yılında aynı fakültede Öğrenci İşleri Şefi oldu. Erdoğan, şimdi de İngilizce eğitimi ile yüksek lisans yapmaya hazırlanıyor.

BAŞARISININ SIRRINI ANLATTI

Hizmetli olarak başladığı üniversitede Öğrenci İşleri Şefi görevine getirilmenin mutluluğunu yaşadığını anlaatan Erdoğan, 13 yıl önce üniversite binasında temizlik yaptığını belirterek, Temizlik yapıyor, çöp topluyorduk. Tuvaletleri temizliyor, kalorifer kazanını yakıyorduk. Okuyarak bugüne geldim. Pes etmemek gerekiyor. Başarının en temel kuralı budur. Öğrenci arkadaşlarıma bunu tavsiye ediyorumö dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR