BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

CEO'ları tek tek ifade verecek!

Google, Facebook, Twitter'ın kurucuları ve CEO'ları kriz dönemlerinde yanlış bilgi yayılımını platformlarında engelleyemedikleri için ABD Kongresi'nde görüşmeye çağrıldı.

Google, Twitter ve Facebook'ta var olan dezenformasyon nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi bu platformları yakın takibe aldı. Kongre platformların kurucuları ve CEO'larını görüşmeye çağırdı.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Google’ın kurucusu Sundar Pichai ve Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey'nin ifade vereceği Kongre oturumu perşembe günü gerçekleştirilecek. Oturumda bu üç isimden yanlış bilgilerin yayılmasına karşın ne gibi önlemler aldıklarına dair rapor istenecek.

Görüşmeye dair bir duyuru paylaşan Enerji ve Ticaret Komitesi Başkanı Frank Pallone Jr., İletişim ve Teknoloji Alt Komitesi Başkanı Mike Doyle ve Tüketicinin Korunması ve Ticaret Alt Komitesi Başkanı Jan Schakowsky, duyuruda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve başkanlık seçimleri gibi krizlerde bu platformlarda yanlış bilgilerin çok hızlı yayıldığına dikkat çekti. 

Komite başkanları tarafından paylaşılan duyuruda, "İletişim sektöründe yanlış bilgilerin yayılmasına olanak sağlayan çeşitli durumları değiştirme çalışmalarına başlanmalı. Bu noktada sosyal medya platformlarındaki öz denetim başarısız bulunmuştur" ifadeleri yer aldı.

Görüşme, ABD Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi web sitesinde ve CNET'in YouTube kanalında canlı yayınlanacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR