BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.446,50
MEMUR

Çalışan yöneticilere müfettiş olma hakkı tanınacak!

Bakanlıklarda görev alan yöneticilerin müfettiş olarak çalışabilmesi için önerge verildi.

MEMURLAR- İş Müfettişleri Derneği “Hem denetim yapan yerlerin güvenliği, hem de denetimlerin bağımsızlığı riski atılıyor” uyarısında bulundu. Hürriyet'in haberine göre, görevden alınan bürokratların atanacağı yerleri düzenleyen önergede, ek göstergesi 3 bin 600 ile 6 bin 400 arasında olan ve 3 yıl yöneticilik yapan bürokratların, görevden alındıktan sonra bakanlık veya kurumlarındaki belirlenen kadrolara atanabileceği öngörüldü. Söz konusu kadrolar için de müfettişlik de bulunuyor.

BİR İLK OLACAK

Böylece bakanlıkların görevden alınan yöneticilerinin teftiş kurullarına müfettiş olarak girmesinin de yolu açıldı. İş Müfettişleri Derneği ise bu maddenin yaratacağı sıkıntıların çok ciddi olabileceği uyarısında bulundu. Dernek yetkilileri, Hürriyet’e, böyle bir uygulamanın tarihlerinde ilk olacağına dikkat çekti. Kayıtdışından, elektrik tesisatına kadar birçok unsuru denetimlerde irdelediklerini ve bunun için bu işin eğitimini almış uzman kişilerin müfettişlikte de belli bir süre eğitim alarak sahaya çıktığını vurgulayan dernek yöneticileri şunları söylediler:

“Böyle bir uygulama denetimlerin güvenliğini riske sokar, biz sonuçta direk insan hayatını esas alan denetimler yapıyoruz. Bir iş müfettişi gerekli sınavları atlattıktan sonra 3 yıl boyunca refakatle çalışıyor. Ancak bu noktadan sonra tek başına denetime çıkıyor. Dışarıdan müfettişlik kademelerini geçmeyen birinin müfettiş olması, denetimleri çok daha tartışmalı hale getirir. Teftiş kurulları da dışarıdan müdahaleye açık hale gelir.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR