BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Çalışan bütün kadınlara kreş!

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul,çalışan kadınlara kreş uygulaması ile ilgili merak edilenleri cevapladı.

ÇALIŞAN BÜTÜN KADINLARA KREŞ

Çalışan kadınların önünde en büyük engelin kreş sorunu olduğunu anlatan Tonbul, gelinen nokta ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Kamu kurumları kendi kreşlerini kurabilsin. 50 çalışan ve üstü varsa kreş açılsın. Yeterli çalışanı yoksa kurumlar birleşerek açabilir. Diyelim ki yine yok hizmet alımına gidilebilir. Hem özel sektör teşvik edilmiş olur hem de çalışan bayanların kreş sorunu çözülmüş olur. Bu kreşe sadece çalışanlar göndermesin, çocuğunu kreşe vermek isteyen bir aile de versin. Böyle sadece memurların çocukları diye bir sınırlamamız yok. Doğum izninde belli bir mesafe kat edildi. Biz bunu 24 hafta olarak planlamıştık ama biz bunu sadece memur olarak düşünmüştük. Oysa kanun yapıldığı zaman özel sektöre de yansıyor. 24 hafta özel sektör tarafından uygun görülmedi. Kamuda bir sıkıntı yok; kamu 24 haftayı hemen verelim diyor ama özel sektör 18 hafta diyor. Kadın istihdamında sıkıntı doğurmaması gerekir. Biz şuanda 18 haftanın makul olacağı görüşündeyiz."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR