BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

BÜRO MEMUR SEN 4/C son dakika açıklaması- 4/C kamu kadro 26/03/2014

BÜRO MEMUR SEN 4/C son dakika açıklaması- 4/C kamu kadro 26/03/2014. 4/C son dakika Faruk Çelik açıklaması. 4/C son dakika Başbakan Erdoğan açıklaması. 4/C kamu kadro. Kamudaki 4/C'lilere kadro son durum.

MEMURLAR- BÜRO MEMUR SEN 4/C son dakika açıklaması- 4/C kamu kadro 26/03/2014. 4/C son dakika Faruk Çelik açıklaması. 4/C son dakika Başbakan Erdoğan açıklaması. 4/C kamu kadro. Kamudaki 4/C'lilere kadro son durum.

Perşembe günü Kamu Personeli Danışma Kurulu bu yılki ilk toplantısını yaptı. Bu toplantıda daha önce üzerinde uzlaşma sağlanan ve sağlanamayan konular masaya yatırıldı.

4/c'li personelin merak ettiği tüm konular BURADA!

Hükümet ve memur konfederasyonlarının anlaşmaya vardığı konular listesi ümit verici.

SÖZLEŞMELİLER DE KADROYA GEÇTİ

Şimdiye kadar, uygulamaya geçen düzenlemeler de var. Bu konuda atılmış en önemli adım, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi. Bunun dışında özelleştirme sonrası kadroları değişen kişilere maaş zammı gerçekleştirildi. 4/C'li hamile personele gece nöbeti ve vardiya verilmemesi ve ücretlerinde iyileştirme yapılması da gerçekleşmiş durumda...

MEMURHABER.COM/ÖZEL İÇERİK-ESMA GÜL ÖZEN: Memur-Sen’in  ‘İBB Arnavutköy Sosyal Tesisleri ‘nde gerçekleştirdiği İnternet Medyası Buluşması büyük ilgi gördü.

Basın mensupları ile bir araya gelen gündeme dair konuları ve Memur Sen'in gelecek planlarını anlatan Gündoğdu, dün Faruk Çelik ile gerçekleştirilen 2014 yılının ilk KPDK toplantısında yaşananların perde arkasını anlattı...

Gündoğdu'ya dün gerçekleştiren Kamu Personeli Dayanışma Kurulu toplantıda alınan 4/c'liler için ne zaman somut bir adım atılacağını ve Çelik'in bu konuda ne dediğini sorduk...

EMEKLİLTE YAŞ SORUNU

Daha önce çalıştığımız karar bağladığımız 8 konudan emeklilte 30 yıl sıırı var yanı devlet sızı 40 yıl çalıtıryor ama emekli ikramıyenız 30 yılı esas alarak hesaplıyor. 35 yıl çalışmışsanız devlet o 5 yılı yok sayıyordu. Biz bunun süresiz olmasını istedik ve bunu Sayın Çelik'e ilettik. Ama 35 yıl olarak dün Başbakanlığa Kanun Tasarısı taslağı olarak gitti.

AKADEMİSYEN MAAŞLARINA ZAM VAR MI?

Akademisyenler için zam çalışmamız vardı. YÖK Başkanı, Faruk Çelik, biz devlet personeli bir araya gelip konuştuk. Onunla ilgili çalışma için de artık son aşamaya geldik.

Dünki görüşmede konuşulan, evet denmeyen ve çalışamaları devam eden memurlara 1 derece ve 4/C'lilerin kadro.

Üniversiteli işçilerde boyut değişti. Burada sıkıntı var. Bunu ilk kez dile getiren benim. Bizim dile getirdğimiz şey, memuriyet işi yapan üniversiteli işçiler memur kadrosuna geçirilsin. Yani muhasebeci, avukat, mühendis, mimar gibi... Şimdi işçi olmuş sonradan üniversiyei bitirmiş yada üniversiteyi bitirerek işçi olmuş onlarda memur kadrosu isityor. Bu sağlıklı bir talep değil. Böyle olunca sayı uçup gidiyor. Biz yine  memuriyet işi yapan 2 yıllık ve üzeri işçilerin kadroya geçilmesini istiyoruz. Şu anda en uzak olunan konu üniversiteli işçiler 4/c'de daha yakınız. 4/C'deki 23 bin kişideki kadro konsunda bakan dünde Çelik, evet ben de sizin gibi düşünüyorum dedi. Maliye'nin ve hazinenin kaygısı özelleştirme devam ettiği için geriden gelecek sayılarla ilgili. Biz de diyoruz ki bu 23 bini kadroya alın, ondan sonraki özelleştirme yapmazdan önce, onların iş güvencesini koruyarak 4/d diye de bir kavram var.Kadrolu iişçi nereyi özelleştirdiniz diyelim ki x firmasını ordaki kadrolu işçiyi, onu 47c'ye mahkum etmek değil 4/d olarak  bir başka devlet kurumuna alırsınız. Şuanda bakanlıklarda 270 bin tane kadrolu işçimiz var. Bunu yaparsınız 300 bin 350 bin...Bunu genel söylüyorum...

MEMURLARA 1 DERECE VERİLMESİ

Bir derece konusu devletin yüzde yüz boynunun borcudur. Neden mi? Ecevit Başbakan iken o ana kadar var olan tüm memurlara bir derece vermişti.  Biz de ondan sonra göreve başlayan memurlar için istedik. Bu iktidarda 2005 yılında Ecevit'in verdiği tarihten 2005'e kadar göreve başlayan herlese verdi. Şimdi 2005'ten sonra göreve başlayan herkes devletten bir derece alacaklı. Buna Maliye, mali yükten dolayı hayır demiyor fakat biraz geçiktirme yaklaşımı var.

BELEDİYELERDEKİ 4/B VE 4/C'Lİ ÇALIŞANLAR

Belediye  başkanlarının neredeyse yüzde 80'i benım bildiğim, ellerinde sözleşmeli memur var 4/B, kadroya geçtiği an bunlar tayin hakkına kavuşuyorlar ve 4/b'deki prangadan kurtuluyorlar. 4'B'li  herkes şimdi bize ' başkanın bizi kadroya geçirin' diyorlar. Belediye başkanları hem bize hem de hükümete bizim elimizi zayıflatmayın diyorlardı.  Biz önce yasağa karşı çıktık. Sonra hiç değilde 2 yıl olsun dedik. Onlar 10 yıl olsun dedi. Yasa çıkarken bunları kadroya geçirmek için çalışmalar başlattık.

MEMURLAR- Perşembe günü Kamu Personeli Danışma Kurulu bu yılki ilk toplantısını yaptı. Bu toplantıda daha önce üzerinde uzlaşma sağlanan ve sağlanamayan konular masaya yatırıldı.

4/c'li personelin merak ettiği tüm konular BURADA!

Hükümet ve memur konfederasyonlarının anlaşmaya vardığı konular listesi ümit verici.

SÖZLEŞMELİLER DE KADROYA GEÇTİ

Şimdiye kadar, uygulamaya geçen düzenlemeler de var. Bu konuda atılmış en önemli adım, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi. Bunun dışında özelleştirme sonrası kadroları değişen kişilere maaş zammı gerçekleştirildi. 4/C'li hamile personele gece nöbeti ve vardiya verilmemesi ve ücretlerinde iyileştirme yapılması da gerçekleşmiş durumda...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR