BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.398,56
GÜNCEL

Buraya taşınana 33 bin dolar! Aylık 1000 euro kazanç

İtalya'nın Calabria bölgesinde eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya geçiliyor. 1 Euro'luk konut satışıyla gündeme gelen İtalya bu kez taşınanlara para ödeyecek. Bölgede nüfus arttırmak için bölgeye taşınanlara 33 bin dolar ödeme yapılacak.

Önce 1 Euro'luk evlerle gündeme gelen İtalya bu kez ilginç bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor. Kampanya İtalya'nın Calabria bölgesi için başlatıldı.

Calabria toplam 2 bin nüfusa sahip. İnsanların bölgede yaşamaya karar vermesiyle 33 bin dolar (28 bin Euro) ödeneceği duyuruldu. Ancak bazı şartları var.

Uygulama kapsamında bazı kurallar bulunuyor. Bunlardan biri başvuran kişilerin en fazla 40 yaşında olması. Ayrıca başvuran kişinin oturma izni de alması gerekiyor.

Ayrıca taşınanların parayı almaları için bölgede küçük bir işletme kurmaları gerekiyor. Aynı zamanda kabul edilirlerse 90 gün içinde de taşınmaları şart.

Teklifin gençleri ve çalışmaya hevesli Y kuşağını çekeceği umuluyor. Bölgesel meclis üyesi olan Gianluca Gallo, CNN'ye aylık gelirin iki ila üç yıl için 1.000-800 Euro arasında olabileceğini söyledi.

Gallo kuralları şöyle açıkladı: Teknik ayrıntıları, desteklerin aylık miktarını, süresini ve ayrıca 3 bine kadar sakini olan biraz daha büyük köyleri de dahil edip etmeyeceğimizi henüz kararlaştırmadık.

Şimdiye kadar köylerden büyük bir ilgi gördük ve umarım, bu ilk plan işe yararsa önümüzdeki yıllarda daha fazlasının gelmesi muhtemel.

Coppola, “Bunun bir sosyal deney olmasını istiyoruz. İnsanları bölgede yaşamaya çekin, ortamların tadını çıkarın, konferans salonları ve manastırlar gibi kullanılmayan şehir yerlerini yüksek hızlı internet ile donatın. İtalya’nın güneyini yenilemenin en iyi yolları…” dedi.

Aktif ikamet geliri projesinin önümüzdeki birkaç hafta içinde çevrimiçi olarak başlatılması bekleniyor. Bölge aylardır proje üzerinde çalışıyor ve şimdiden 700.000 euro üstünde kaynak ayrılmış durumda.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR