BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.480,13
GÜNCEL

Bunları biliyor muydunuz? Güneş'in ne kadar ömrü kaldı? Gökyüzü neden mavi renkte görünüyor?

Gökyüzü neden mavi renkte görünüyor, Mars nasıl kokar, Güneş'in ne kadar ömrü kaldı, saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir, global internet kesilebilir mi, yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur, savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir, Evren ne renktir, Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir? İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler...

Gezegenimizi Dünya’nın içinde bulunduğu sistemin tek yıldızı olan Güneş’ten gelen ışık beyaz bir renge sahip. Güneş’ten gelen ışık gezegenimizin atmosferi ile temas ettiğinde renk değişimi başlıyor.

Zira ışık, atmosferi geçtiği zaman hava molekülleri ile karşılaşıyor. Burada elektron ve proton adı verilen parçaçıklar ile karşılaşan ışık yayılmaya başlıyor. Bu süreçte Güneş ışığı, içinde saklı olan turuncu, kırmızı, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor renklerine ayrılıyor.

Bu renk bileşenlerinden en hızlı olanı mavi renk olduğu için gökyüzü mavi renge sahip. 

MARS NASIL KOKAR?
Mars için birçok proje yapıldı ve hala yapılıyor. Bilim insanlarının onlarca yıldır yaptığı aratırmalara göre, Kızıl Gezegen bozulmuş yumurtayı andıran bir kokuya sahip.

Sakalın bir yumruğun şiddetini azaltıp azaltamayacağı üzerinde çalışan bilim insanları araştırmadan çıkan sonucu paylaştı. 

Integrative Organismal Biology’de çalışmalarının sonucunu yayınlayan bilim insanları yüzdeki sakalın yumruğun şiddetini azaltmaya yardımcı olduğu keşfetti.  

Araştırma kapsamında kendilerine insan çenesi işlevi görecek bir maket yapan ekip, sakal olarak da koyun tüyü kullandı. 

Araştırmacılar sakalı andıran tüyle kaplı yapının, tüyleri kesilmiş veya koparılmış örnekten %37 daha fazla enerji emebildiğini açıkladı.