BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Bu otomobilleri gören bir daha bakıyor! İşte dünyadaki en ilginç otomobiller...

Yani bir otomobil kimilerine göre çok çekici gelirken, bazılarına göre dünyanın “en garip” ya da “çirkin” otomobili olabilir. İşte dünyadaki en ilginç tasarıma sahip otomobiller..

Tesla Cybertruck
Ondan bahsetmeden olmazdı tabii. Modern dünyanın “garip yadratığı” olan Cybertruck, Elon Musk’ın fikirlerinden biri. Hatta herkes onu Musk’ın bir restoran peçetesine kendi çizdiğini sanıyor. Bir, iki, hatta üç elektrik motoruyla donatılabilen Cybertruck, 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlayabiliyor. Üstelik bir Porsche ya da Lamborghini olmasa da.

Reliant Robin
Anadol’un üretilmesin yardımcı olan Reliant’ın İngiltere’de çok sevilen modeliydi Robin. İnsanlar onunla muhteşem sürüşler gerçekleştirmeyi hayal etse de, genelde “taklalar atarken” eğleniyordu. Hatta Top Gear’a bile konuş olmuştu. Zira viraja sert girildiğinde ne yapacağı belliydi. 1973’te başlayan üretimi, 2001 yılında sona erdi.

Chevrolet SSR
Kamyonet mi yoksa mi otomobill mi pek belli olmadı. “Arafta kalmış” izlenimi veren SSR, bu yüzden başarılı da olamadı ve apar topar üretimden kaldırıldı. Çıkarılabilir küçük bir tavanı bulunan SSR’ın kullanılmışları, şu sıralar sadece “retro” görünümü nedeniyle modifiyeciler tarafından tercih ediliyor.

Acoma Mini
Comtesse Fransa’nın “mikro” otomobil çılgınlığına bir cevabı niteliğindeydi ACOMA Mini Comtesse... Çok küçük olan Comtesse, birkaç farklı kasa tipine sahipti. Sınıflandırması nedeniyle ehliyetsiz bile kullanılabiliyordu. Her ne kadar fotoğrafta yaşlılar kullanıyormuş gibi görünse de, yaşlıları “yoracak” bir araçtı. Nitekim 49 cc’lik tek silindirli motora sahipti ve 35 km/s hız yapabiliyordu. Üstelik iki ileri vitesi olmasına karşın, geri vitesi bulunmuyordu. Yani itmek gerekiyordu.