BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
GÜNCEL

Bu marka otomobilleri yarı fiyatına alabilirsiniz! İşte ihale fiyatları

Kovid-19 pandemi süreciyle düşen kredi faiz oranları otomobil almak isteyen sayısında artışlara neden oldu. Türk halkının en çok merak ettiği soruların başında 'İkinci el araç fiyatları düşer mi' sorusu geliyor.

Cumhuriyet tarihinin en düşük faizli kredi faiz paketine rağbet oldukça fazla olmuştu. Bu sayede taşıt ve konut satışlarında da patlama yaşanmıştı. Kredi faizlerinin düşmesi sonra araç talebine olan artış ve pandemi dolayısıyla üretim kısıntısı otomobil fiyatlarını yukarı çekti.

"KASIM AYINDA SIFIR ARAÇLAR ÇOĞALACAK"

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araba fiyatları ne zaman düşer sorusunu yanıtladı. Vatandaşların cevap aradığı ikinci el araba fiyatları düşer mi konusunda tam kapasite ile araç üretiminin Haziran ayının sonunu bulduğunu belirten Erkoç, siparişler verildikten sonra Türkiye'ye gelmesinin veya Türkiye'de üretilmesinin maksimum 3 ay sürdüğünü söyledi. 2. el araba fiyatları düşecek mi sorusuyla ilgili olarak temenni ve beklentilerini de dile getiren Erkoç, olağanüstü bir durum olmaması halinde sıfır araçların Kasım ayında Türkiye'de ve bayilerin elinde çoğalacağını aktardı.

"SIFIR ARAÇLAR NORMALE DÖNÜNCE İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI DA GERİLEYEBİLİR"

Liste fiyatının üstünde satılan araçların da normal seyrine döneceğini beklediklerini belirtti. İkinci el araba fiyatları ne zaman düşer ile ilgili olarak sıfır araçların normal seyrine dönmesiyle beraber ikinci el araç fiyatlarında da gerileme olabileceğini kaydetti. Dolayısıyla Erkoç tarafından Kasım - Aralık gibi araçların piyasada çoğalması ile beraber arz ve talep dengesizliğinin ortadan kalkması bekleniyor.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre ikinci el otomobil fiyatlarına her geçen gün artış gelmesiyle birlikte otomobil alacak olanlar farklı alanlara yönelmeye başladı. Herhangi bir sebeple borcunu ödeyememiş ya da yükümlülüklerini gerçekleştirememiş olanların icralık olan araçları oldukça uygun fiyatlarla satışa çıkıyor. e-İhale sistemiyle internet üzerinden beğenilen araçlar bulundukları otoparklarda incelenme imkanına da sahip oluyor. Otomobillere göre fiyatlar değişkenlik gösterirken piyasaya göre yüzde 20 ile yüzde 50 oranında daha ucuza otomobil sahibi olunabiliyor.