BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Bu illerde bugün okullar tatil!

Artvin, Ordu ve Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi...

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Borçka ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının eğitimi olumsuz yönde etkileyebileceği gerekçesiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

İlçe merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetreye ulaştı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Gölköy, Kumru ve Korgan ilçelerinde bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Çaybaşı ilçesinde ise merkez hariç belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim yapılmayacağı kaydedildi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Çamlıhemşin Milli Eğitim Müdürü Engin Albardak, yaptığı açıklamada, ilçede akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonucu 24 köy ve 10 mahalle yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi ulaştığını ifade eden Albardak, ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini ifade etti.

RİZE'DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 144 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dünden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu merkez ilçede 30, Ardeşen'de 35, Çamlıhemşin'de 15, Çayeli'nde 18, Fındıklı'da 3, Güneysu'da 5, Hemşin'de 8, İkizdere'de 20 ve Pazar'da 10 olmak üzere toplam 144 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün 12 lastikli yükleyici, 18 greyder, 1 kar küreme aracı, 8 yükleyici iş makinesi, 5 kamyon ve 40 personelden oluşan karla mücadele ekibinin çalışmalara aralıksız devam ettiği, gün içerisinde 74 köy yolunun ulaşıma açılması için mücadele edileceği kaydedildi.

Öte yandan, kar kalınlığının Çamlıhemşin'e bağlı Ayder yaylasında 50 santimetreyi, İkizdere-İspir kara yolunun 2640 rakımlı Ovit Geçidi'nde ise  bir metreyi geçtiği belirtildi.

İl genelinde kar yağışının aralıklarla devam ettiği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR