BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Branş öğretmenleri şimdi yaşadı!

Anadolu Öğretmen Liselerinin dönüşmesi okullardaki mevcut yabancı dil dersinin yükünü arttırdığı için 2014-1015 eğitim öğretim yılından itibaren yabancı dil öğretmen atamaları artabilir.

MEMURLAR- Milli Eğitim Bakanlığın en son aldığı karar ile beraber liselerin Anadolu liselerine dönüşmesi okullardaki mevcut yabancı dil ders yükünü arttırdı. Dolayısıyla 2014-1015 eğitim öğretim yılından itibaren yabancı dil öğretmen ihtiyacı da arttı ve ağustosta yapılacak öğretmen atamalarında başta İngilizce öğretmenleri olmak üzere diğer yabancı dil öğretmenlerinin de alımı artması bekleniyor.18 Temmuz 2014 tarihinde norm kadro güncellemeleri bittikten sonra yapılacak il içi yer değiştirme atamalarında da, özür durumu atamalarında da yabancı dil öğretmenlerine daha fazla kadro açılacağı aşikâr.

Genel ve diğer liselerin Anadolu liselerine dönüşmesi okulların ders programlarının değişmesi ve aynı sınıf düzeylerinde bazı branş ders saatlerinin artmasına neden oldu. Bunlardan biri de yabancı dil dersleri oldu.2014-2015 eğitim öğretiminin başlangıcında genel liselerin Anadolu Lisesi olması

ile ilk defa alınan öğrenciler 9. Sınıftan itibaren o okulun Anadolu lisesi öğrencisi olacak. Bu durumda, genel lise ders programına göre 9. Sınıflarda yabancı dil dersi 3 saat iken Anadolu lisesi kapsamında 6 saat olarak verilmeye başlanacak. Yani 9.sınıfların yabancı dil ders yükü 2 katına çıkacak.





Diğer bir yandan yabancı dil öğretmen ihtiyacını sadece İngilizce olarak görmemek lazım çünkü normal liselerde ortak derslerde 2. Yabancı dil olmaz iken Anadolu liselerinde ise 2. Yabancı dillerin de olduğunu unutmamak gerekir yani Anadolu lisesi olan okullarda ikinci yabancı dilde okutulmaya başlanabilecek. Böylece İngilizce dışındaki diğer yabancı dil öğretmenlere de dönüşen okullarda ihtiyaç doğmuş olacak.

Ne diyelim, okul dönüşümleri yabancı dil öğretmenlerine yaradı ve önümüzdeki dört sene içinde büyük ölçüde yabancı dil öğretmen ihtiyacı ortaya çıkacak ve bu açığı MEB’in ilk atama yolu ile kapatması gerekecek.
Bu sürecin ilk aşaması olan ağustostaki atamalarda da yabancı dil öğretmen alımına önem vermesi gerekecek.
Hatta yabancı dil öğretmen bulmakta bile bazı illerde güçlük çekilebilir diyebiliriz.

ogretmendiyari.com 

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR