BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.476,73
GÜNCEL

Bozdağ'dan HSYK'ya jet atamalar!

Adalat Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı Bekir Bozdağ, HSYK'ya 5 Genel Sekreter yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı ile 3 başkan yardımcısının atamasını yaptı.

MEMURLAR- HSYK'nın yapısını değiştiren 6524 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un dün akşam Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle mevcut Genel Sekreter Muzaffer Bayram, Genel Sekreter yardımcıları Neslihan Ekinci, Engin Durnagöl, Bülent Albayrak, Havva Bağlı Gürgen ile Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız, başkan yardımcıları İlhan Önkal ve Adem Kartal'ın Kurul'daki görevleri sona erdi.

Genel sekreterlik için Genel Kurul, 10 gün içinde adaylarını belirleyecek ve HSYK Başkanı, sonraki 3 gün içinde bu adaylar arasından Genel Sekreteri atayacak.

HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan Serdar Mutta Genel Sekreterliğe vekalet edecek.

ADALET AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA YILMAZ AKÇİL GETİRİLDİ

Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirildi. Akçil'in görevlendirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'nin son mükerer sayısında yayımlandı.

Buna göre, Akçil'in Adalet Akademesi Başkanı olarak görevlendirilmesi, Adalet Bakanlığının 27 Şubat 2014 tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca 27 Şubat 2014'de kararlaştırıldı.

Akçil, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken 2011'de Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulunca Danıştay üyeliğine seçilmişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR