BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.410,40
GÜNCEL

Borcu olanlar dikkat! Tamamı siliniyor, son tarih...

Borcu olanlara güzel haber! Hepsi siliniyor. Gecikme zammı ve faiz ödenmeyecek. Son tarih 31 Ağustos. Başvuru yapılması gerekiyor. Yapılandırma ile ilgili GİB'den flaş açıklama geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanlara, başvuruların nereye ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgilerin yer aldığı ‘Yapılandırma Kanunu Rehberi’ni hazırladı. 

Rehbere, gib.gov.tr’den adresinden ulaşılabiliyor. Ödeme kolaylıklarından faydalanabilmek için yapılandırmaya, 31 Ağustos’a kadar yine Gelir İdaresi’nin resmi sitesinden başvurulması gerekiyor. Yapılandırmada ilk taksit ödemesi ise ekim ayında başlayacak.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin 14 Haziran 2021 tarihli sayısında yayımlanmıştı.

GİB'in hazırladığı rehberle vatandaşın konuya ilişkin bilgilere daha kolay, sade ve hızlı şekilde ulaşması hedeflendi. Rehberde, Yapılandırma Kanunu ile getirilen imkanlar, bu kapsamındaki borçların neler olduğu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen Kanun kapsamındaki idari para cezalarına yönelik ödeme kolaylıkları gibi konular başlıklar halinde anlatılıyor.