BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.443,58
MEMUR

Bomba akademik zam açıklaması!

Akademik zammın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesiyle birlikte Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile akademik zam konusuna ilişkin detayları konuştuk...

/NİYAZİ SOLAK: Akademik zammın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesiyle birlikte Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak ile akademik zam konusuna ilişkin detayları konuştuk...

Akademik zam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Siz bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Öncelikle akademik zam 14 yıllık hasretin ardından yüreklerimize su serpti. Akademik zam çalışmalarımız meyvesini verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu biz akademisyenlerin tam destekçisi oldu. Akademik zam artık hayal olmaktan çıktı. Akademik zammın yasalaşmasıyla birlikte maaşlarımıza yansıyacak. Çok güzel çalışmalar yaptık.

Akademik zam kimin maaşına ne kadar etki edecek?

Akademik zam, profesör, doçen, yrd. doçent, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi- okutman, uzman, çevirici ve diğer tüm akademik personeli kapsayacak. Aşağıdaki resimde tüm detaylar mevcut.

RESME TIKLA BÜYÜK BOY GÖR

Kamuda görev yağan araştırma görevlilerine performans kriteri uygulanacak mı?

Günlerden beri takip ettiğimiz görüşmelerde, araştırma görevlilerine performans kriteri uygulanmayacağını açıkladılar. Teşvik, takdir yetikisi olmadan objektif olarak verilecek. Bu konuya ilişkin olarak YÖK ve ÖGESEN ortak bir çalıştay yapacak. Geliştirme ödeneği minimum 827 lira, maksimum profesörlere 2000 lira olarak yansıyacak.

Akademik zammın emekliliğe etkisi nedir?

Önceden prof.lara yüzde 67 oranında ve müsteşarlara yüzde 87 oranında zam yansıyordu. Mevcut durumda ise bu eşitlenmiş oldu.

Akademik zam objektif bir şekilde mi gelecek?

Akademik zam Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nunda vurguladığı gibi objektif bir şekilde gelecek.

Akademik zam 2015 yılı Orta Vadeli Programda yer alıyor mu?

2015 yılı OVP'ye akademik zamda ilave edildi. Maliye Bakanımız zaten akademik zammın 2015 yılı OVP'ye ekleneceğini belirtmişti. Akademik zam, Maliye Bakanlığı'nın yedeği kullanılmadan 700 milyon liralık bütçeden karşılanacak.

Akademik personel ve diğer kamu personelleri arasındaki farklar ortadan kalkacak mı?

Alınan yeni ücretlerle birlikte, akademisyenler adalete kavuşmuş olacak. Öğretim Elemanları Sendikası olarak akademik zam süresince soluksuz bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki bir diğer çalışmada akademisyenlerin 50/d sorunudur. Bunu da en kısa zaman çözeceğiz.
 

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR