BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Biyometrik pasaport başvurusu nasıl yapılır?

Biyometrik pasaport randevu alma işlemleri için epasaport.egm.gov.tr adresinden başvuru yapmrken bu nıktalar mutlaka dikkat edin... İşte biyometrik pasaportun fiyatı ne diğer detaylar...

Türk vatandaşları bu yılın sonuna kadar biyometrik pasaportları olmadan Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilecek. Biyometrik pasaportlar, Avrupa tarafından vize muafiyetinin koşullarından biri olarak isteniyordu.

BİYOMETRİK PASAPORT RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE'NİN TAMAMLAMADIĞI 5 KRİTER 

72 kriterle ilgili ek süre talep edilmedi. AB komisyonu tamamlanmamış 5 kriterin kaldığı açıkladı. Türkiye'nin henüz tamamlamadığı 5 kriter şöyle:

1- Biometrik pasaportların kullanıma girmesi.  

2- 1 Haziran'da geri kabul anlaşmasının hayata geçmesi.  

3- Basın özgürlüğünün güçlendirilmesi.  

4- Rüşvetle mücadele. 

5- Bilgi güvenliği.   

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA 

AB Bakanı Bozkır ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu düzenledikleri ortak basın toplantısı düzenledi. Süreç ile ilgili çalışmalarından dolayı TBMM'ye teşekkür eden Bozkır, "Haziran sonuna kadar süreç tamamlanacak" dedi.

"Vatandaşlarımız vizesiz Avrupa'ya en yakın noktadadır" diyen Çavuşoğlu ise, bu sonucun alınması için Kasım ayından beri yoğun mesai harcandığını belirtti. Gelinen noktadan memnun olduklarının altını çizen Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahati hakkettiğini ve alınan kararın bu haksızlığı giderdiğini belirtti. 

AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını belirten Çavuşoğlu hedefin AB'ye tam üyelik olduğunun da altını çizdi. 

BAKAN'DAN ÇİPLİ PASAPORT AÇIKLAMASI 

Pasaport konusundaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Çavuşoğlu, "uzun süredir hazırlıklarımız devam ediyordu. Yeni çipli pasaport konusunda herhangi bir sıkıntı olmayacak" dedi. Bakan, halihazırda pasaportu olan vatandaşlardan yeni pasaportlar için sadece cüzdan bedeli alınacağının da altını çizdi.

HANGİ ÜLKELERE SCHENGEN VİZESİ ALMADAN SEYAHAT EDEBİLECEKSİNİZ?

Eğer vizelere kalkarsa Türk vatandaşları, haziran ayı sonu gibi Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'a giderken vize almaya ihtiyaç duymayacak. 

Bunlara ek olarak, şehir devletleri olan Monako, San Marino ve Vatikan'a da gidilebilecek. Türk vatandaşları turistlik ve ziyaret amaçlı seyahatlerinde bu ülkelerde 180 güne kadar kalabilecek. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR