BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
GÜNCEL

Bitmeyen koronavirüs kabusu! 'Covid-22' Deltadan daha ölümcül olabilir!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla boğuşan dünyanın tüylerini diken diken eden yeni bir açıklama geldi. Ünlü İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy, Covid-19 bitmeden, 'Covid-22' olarak adlandırdığı yeni bir varyantın dünyaya hakim olan Delta'dan daha ölümcül olabileceği uyarısı yaptı.

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olamaya devam ediyor.

Virüs dünya genelinde 200 milyondan fazla insana bulaştı, 4 milyondan fazla kişi ise virüsün kurbanı oldu. Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan Koronavirüs son dönemde varyantlar ile gündemde. 

Bu varyantlardan en dikkat çekeni ise DSÖ'nün 'endişe verici' olarak nitelendirdiği Delta. Ancak görünen o ki dünya genelindeki vaka artışlarının baş sorumlusu olarak gösterilen Delta bilim dünyasının gündemindeki tek varyant değil.

İmmünolog Profesör Doktor Sai Reddy, 'Kovid-22' olarak adlandırdığı yeni bir varyantın dünyaya hakim olan Delta'dan daha ölümcül olabileceği konusunda uyardı.