BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
GÜNCEL

Bir mahalle neredeyse yok oldu! Görüntüler yürek yakıyor! Manavgat yangınında son durum...

ANTALYA Manavgat'da çıkan yangından son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Birçok köy boşaltılırken felaketi getiren yangın kısmen kontrol altına alındı. Manavgat yangınında 1 kişi öldü. Mahsur kalan 10 kişi gelen son dakika haberine göre kurtarıldı.

Antalya'nın Akseki ilçesinde başlayıp Manavgat'a sıçrayan büyük orman yangını etkili olmaya devam ediyor. Büyük yangın nedeniyle Manavgat - Akseki yolu trafiğe kapatıldı. Şu ana kadar 5 mahalle tahliye edilirken, bir mahalle neredeyse tamamen yok oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm kamu kurumlarının çalışmalara destek verdiğini söyleyerek, en kısa zamanda yangınları kontrol altına almak için cansiperane çalışıldığını kaydetti. Pakdemirli, "Boşaltılması gereken yerleri boşaltalım. Şu an itibarıyla önemli bir yerleşim yeri tehdidi yok, cana yönelik bir tehdit yok ama ilerleyen saatlerde rüzgarın yön değiştirmesiyle beraber ek tedbirler alma ihtimalimiz olabilir." dedi.

Yangından gelen son dakika haber ise mahsur kalan 10 kişiyle ilgili. 
Oymapınar Barajı'nda 10 kişi yangın sebebiyle dünden beri mahsurdu. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit: "Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 vatandaşımız kurtarıldı." açıklamasını yaptı. 

Yangın, Şişeler’in yanı sıra Manavgat’ın batısında Kalemler, Evrenseki, Çolaklı, Yavrudoğan-Zeyve, Gündoğdu, Hocalar ve Taşağıl mahallelerinde, doğuda; Oymapınar, Karavca, Saraçlı, Ulukapı, Çeltikçi, Karaöz, Cevizler, Hacalıköy ve Kurtlar mahallelerini etkisi altına aldı. Çok sayıda mahalle tedbir amaçlı boşaltılırken, özellikle Kalemler Mahallesi'nin ardından Ulukapı Mahallesi'nde de çok sayıda ev yandı.

Bir mahalle yok oldu
Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, "Yangın nedeniyle Kepezbeleni yolu kapandı, 13 kişi mahallede mahsur kaldı. İtfaiye, jandarma ekiplerimizin müdahalesiyle 12 kişi kurtarıldı. Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel maalesef yaşamını yitirdi. Mahalledeki evlerin yüzde 80'i de yanmış durumda." dedi.

İlçede bir mahalle daha boşaltıldı, 2 mahalle teyakkuzda

Kaymakam Hülür, yangının çıktığı Kepezbelen Mahallesi'nde yangının kısmen kontrol altında olduğunu ancak söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Mahallede 50 kişinin yaşadığını ve hepsinin tahliye edildiğini aktaran Hülür, bir kişinin dışında can kaybı olmadığını söyledi.