BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Binlerce kişinin beklediği haber! Bugün resmen değişti

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde  Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe  girdi.

Buna göre, özel hastanenin kalite ve verimliliğini artırmak amacıyla  izin verilebilecek hususlara ilişkin maddede yapılan düzenleme ile 60 yaşını  dolduran tabipler ile engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler özel  hastanelerde boş kadro şartı aranmaksızın çalışabilecek.

Ayrıca bu kapsamda çalışan hekimler, 1219 sayılı Kanunun 12'nci  maddesine uygun olmak kaydıyla planlama kapsamındaki iki özel sağlık kuruluşunda  daha çalışabilecek. Bu kuruluşlardan bir tanesi çalıştığı il dışında planlama  kapsamındaki bir özel sağlık kuruluşu da olabilecek.
 
 Emekli olan tabipler aynı şekilde çalışmaya devam edecek
 
 Bu kapsamda, çalışan ve kadrosuzluk nedeniyle emekli olan tabipler de  aynı şekilde çalışmayı sürdürebilecek. Tabiplerin bu hakları çalıştığı kuruluştan ayrılarak başka kuruluşta  çalışmak istemesi halinde de aynı şekilde devam edecek. Öte yandan "Ayakta Teşhis Ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları  hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" de aynı şekilde  düzenlenerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR