BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
SAĞLIK

Binlerce eczane her an kapatılabilir!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, Türkiye'de bulunan bnlerce eczanenin her an kapanmayla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Nurten Saydan, eczacılık ile ilgili yeni hazırlanan kanun taslağında yer alan maddelerin tartışılması gerektiğini ve bazı maddelerin düzeltilmesi gerektiğini vurgularken, ilgli maddelerin düzeltilmemesi halinde binlerce eczanenin 18 aya kadar kapanabileceğinin altını çizdi.

ECZANALERE 18 AY SÜRE

Türkiye’de eczane laboratuarlarının bodrum katlarda olduğunu belirten Saydan yeni taslakla birlikte bu laboratuvarların bodrum kattan çıkarılması için 18 ay gibi kısa bir süre verildiğini aktardı.

Bu süre içinde şartı yerine getirmeyen eczanelerin kapanacağını aktaran Saydan maddeye tepki gösterdi. Taslak hazırlanırken eczacıların da görüşlerinin alınması gerektiğini bildiren Saydan, “Eczacı kamuoyunda tartışılmayan, kapalı kapılar ardında hazırlanan bu yönetmelik taslağına göre, ilçelerde kasabalarda, beldelerde, imar planı yapılmayan yerlerde ya da iskan ruhsatı olmayan dükkanlarda yıllarca önce açılmış, halkımıza ücretsiz danışmanlık veren, her türlü sorunla ilgilenen hastalarımızın ilk sığınağı eczaneler 18 ay sonrakapanacaktır.

ECZANE SAHİPLERİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Aynı taslak metinde devlet hastanelerinde de eczacı bulunma zorunluluğu kaldırılmak isteniyor. Bu durum kaosa yol açar” diye konuştu.

Türkiye'deki eczane sahipleri şimdi kara kara düşünüyor...


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR