BIST 11.068
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.501,85
GÜNCEL

Binali Yıldırım açıkladı Akıncı Üssü kapatılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü'nün bulunduğu Kazan'da önemli açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi sonrası tartışılan yerlerden biri olan Akıncı Üssü kapatılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin planlama merkezi olduğu söylenen Akıncı Hava Üssü'nün kapatılacağını açıkladı. Akıncı Hava Üssü'nün bulunduğu Kazan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yıldırım, " Hainlerin yuvalandığı bu yer kapatılacak" dedi.

Başbakan burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe gecesiyle ilgili alınan bir kararı açıkladı. Darbe planlarının yapıldığı darbe gecesi ana üs olarak kullanılan Akıncı Üssü dahil darbeye destek veren tüm askeri üsler kapatılıyor. Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

Kazan meydanından herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir.  Sevgili kardeşlerim ne bölücüler, ne FETÖ'cüler ne de başkaları bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye!

"TANKLARIN VE HELİKOPTERLERİN ÇIKARILDIĞI KIŞLALARI KAPATIYORUZ"

Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Tankların Ankara ve İstanbul'da ne işi var? Onların yeri düşmanların olduğu mevzidir. Orada artık tankları bulamayacaklar. Her şey yeniden elden geçirilecek. 

"O TERÖRİST BAŞINI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ"

ABD'deki o terörist başını Türkiye'ye getireceğiz aleme ibret için hesabını soracağız. Sevgili kardeşlerim ne bölücüler, ne FETÖ'cüler ne de başkaları bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye! Cuntacılar nalları diktiler, ama millet dimdik ayakta! 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR