BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
GÜNCEL

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü'den maske uyarısı

"Maske yüzde 100 korumaz." diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, "Bunun için mesafe kavramından, el hijyeninden bahsediyoruz. 'Sadece maske takarak karşı tarafa yaklaşabilirsiniz' demiyoruz. Sosyal mesafe ve hijyene de dikkat etmek gerekir" uyarısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kişisel YouTube hesabında maske kullanımıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kişinin maske takarak karşı tarafı da koruduğuna dikkat çeken Özlü, "Normalde virüsler maskeden geçer. Virüsün partikülü son derece küçüktür ve maskenin deliklerinden, kenarlarından geçer. Çünkü cerrahi maskeler yüze tam sıkı olarak oturmaz. Nefes aldığınız zaman havadaki virüsler oradan geçer" diye konuştu.

"Maskenin deliklerinden geçemez"

Prof. Tevfik Özlü, açıklamasında şunları kaydetti: Bu hastalık havada asılı şekilde bulunan virüslerden bulaşmıyor. Bu, kişinin hapşırması, öksürmesi, konuşması sırasında etrafa saçtığı içinde virüsün de bulunduğu yaş partiküllerden geçer. Bu yaş partiküller maskenin deliklerinden geçemez. Çünkü bunların çapı büyüktür. Maske bunları tutar.
Başlangıçta Dünya Sağlık Örgütü ve bazı arkadaşlarımızın maske takılması konusunda bu kadar ısrarcı olmamasının nedeni, virüsün bu kadar yaygın olmamasıydı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR