BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
İŞÇİ

Berber ve kasap doktor çalıştırmak zorunda!

Bu yılbaşı itibariyle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ülkemizde uygulanmaya başladı. Yeni kanuna göre artık birçok işyeri doktor çalıştırmak zorunda. Yapmayanlar için ise ağır para cezaları yolda. Bünyamin Esen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu an

MEMURLAR-ÖZEL İÇERİK- Diyarbakır’dan okurumuz Abdülaziz Elveren soruyor: “Bünyamin bey, babadan kalma bir kasap dükkânı işletiyorum, iki tane işçim var. Sabah sabah muhasebeci geldi, dükkânımızda doktor çalıştırmamız lazımmış dedi, benim şalterler attı. Et almakta zorlanıyoruz, üç kuruş kar ile dükkânı çevirmeye çalışıyoruz. Böyle iş mi olur? Ne yapmamız lazım? Kanuna uygun olmak için ne yapmalıyız?”

Sayın okurum, muhasebeciniz doğru söylemiş.

Sizin gibi esnaflara, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu birçok yükümlülük getirdi. Bunlardan biri de işyeri hekimliği hizmetini çalıştırdığınız sigortalılara sunmak.

Bu kadar da değil, işyerinizde risk değerlendirmesi yapmak, acil durum kaçış planı hazırlamak, iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve sağlık memurluğu hizmeti sağlamak zorundasınız.

Kasaplar tehlikeli sınıfa giren işyerlerinden. Tehlikeli sınıftaki işyerlerine tüm bu zorunluluklar 1 Ocak 2014’te başladı. Yani dükkanınıza şuan müfettiş gelse, işiniz zor!

Ama bunlar için kasap dükkânınızda doktor, iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda değilsiniz. Başka hizmet yolları da var.

Peki, hem kanunu delmemek hem de ticari işlerinize devam etmek istiyorsanız ne yapmanız gerekiyor?

Ayrıntılı olarak açıklayalım...

BÜNYAMİN ESEN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR