BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Belediye alacakları da torba yasaya ekleniyor!

2014 yılında çıkması beklenen torba yasaya yeni bir madde daha ekleniyor. Vergi borçlarını düzenleyen tasarı artık belediye borçlarını da içerecek.

MEMURLAR - ( ÖZEL HABER ) Meclis'e gelen torba yasa birçok düzenlemeyi içinde barındırıyor. Torba yasa kapsamında yer alan vergiler, SGK primleri ve idari para cezalarıyla, takipteki kamu alacaklarında gecikme faizlerinden ve cezalardan vazgeçiliyor. Son olarak belediye alacakları da tasarıya eklendi.

Vergi borçlarına af getiren kanun tasarısına belediye alacaklarının eklenmesiyle tasarı daha da genişletildi. Buna göre ; Belediye Kanunu kapsamındaki belediyelerin, su abonelerinden kaynaklı alacakları, atık su bedeli alacakları, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve katkı payları yeniden yapılandırılacak

TÜM BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR!

Tasarıda daha önce yer alan tüm borçların yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeye göre ÜFE ve TÜFE’ye göre yeniden yapılandırılıyor ve 18 aya kadar ödeme imkanı getiriliyor. Sigara cezaları dışında kalan ve 120 TL’nin altındaki idari para cezaları ise siliniyor.

VERGİ BORCU NASIL YAPILANDIRILACAK?

Ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacakların faiz ve cezaları silinecek. Bunun yerine TEFE/ÜFE değişim oranları ile yeniden hesaplama yapılacak. Yapılandırmadan yararlanmak için açılmış olan davalardan vazgeçilmesi gerekecek.




Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR