BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,27
GÜNCEL

Beledeyilerde sosyolog kadrosu 26 Aralık-Sosyologlar son dakika

Belediyelerde sosyolog kadrosu açılacak mı? İşte sosyologlar son dakika haberleri ve gelişmeleri. Sizlerde 26 aralık sosyolog alımlarına ilişkin yorumlarınızı bu haberimiz aracılığıyla iletebilirsiniz...

Belediyelerde sosyolog kadrosu açılacak mı? Sosyologlar son dakika haberleri ve gelişmeleri. Sizlerde 26 aralık sosyolog alımlarına ilişkin yorumlarınızı bu haberimiz aracılığıyla iletebilirsiniz...

Bilindiği gibi 2005 yılından itibaren kamuda görev almaya başlayan sosyologları zorlu ve çetin bir özlük hakları mücadelesi bekliyordu.

HİZMET SINIFI MÜCADELESİ

4 yıllık eğitim almış profesyonel meslek elemanı sosyologlar vasıfsız sınıf içerisine genel idare hizmetleri sınıfı (GİHS) yerleştirilmiş ve en düşük özlük haklarına reva görülmüşlerdi. Sosyologlar yaklaşık 5 yıl süren sınıf mücadelesi sonucunda nihayet olmaları gereken sınıfa, teknik hizmetler sınıfına (THS) kavuşarak özlük hakları kısmen iyileştirilmiştir.

Ancak, personel rejimi öyle bir şekilde kurgulanmış ki sosyologlar için hizmet sınıfının değişmesi emsal unvanlarla aynı özlük haklarına kavuşmalarına yetmemiş, sadece nispi bir iyileşme yapılmıştır.

Şimdi sosyologların önünde mağdur olmalarına yol açan başka bir sorun durmaktadır.

EK GÖSTERGE SORUNU

Sosyologlar THS’ye geçtiler ama emsal unvanlar arasındaki ek gösterge sorunu devam etmektedir. Şöyle ki, psikolog, öğretmen, sosyal çalışmacı, arkeolog, istatistikçi vb. unvanlar 3000 ek göstergeye sahip olmalarına rağmen sosyologlar 2200 ek göstergeye tabi tutulmuşlardır. Bu durum gerek güncel özlük haklarında gerekse de emeklilik özlük haklarında mağduriyete yol açmaktadır.

Sosyologlar olarak, yetkililerden sorunun acil bir şekilde ve hakkaniyet ölçüsünde çözülmesini, dolayısıyla da personel özlük haklarını düzenleyen yan ödeme kararnamesinin yeniden gözden geçirilmesini ve yapılacak düzenlemede mali disiplin yerine adaletin öncelenmesini istiyoruz.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR