BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
GÜNCEL

Beklenen haber sonunda geldi! Marmaris yangını söndürüldü! Yangın bölgelerinde son durum

Türkiye'de 28 Temmuz'dan bu yana farklı bölgelerde çıkan 197 yangından 185'i kontrol altına alındı. 12 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Milas'ta Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan yangın kontrol altına alındı. Öte yandan Marmaris'ten iyi haber geldi. Mehmet Oktay yangının son bulduğunu ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Türkiye'nin cennet köşeleri yangınlarla kavruldu. Birçok canlı ve ev kül oldu. 10 gündür süren yangınlarda 8 kişi hayatını kaybetti. 28 Temmuz'dan bu yana farklı bölgelerde çıkan 197 yangından 185'i kontrol altına alındı.

Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Milas yangınlarında son durum ne? İşte saat saat gelişmeler...

09.11 KONTROL ALTINDA
 Adana'nın Saimbeyli ilçesinde dün çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

08.45 HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR
 Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle devam ediyor.

07.39 DENİZLİ'DE YANGIN ÇIKTI
 Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesine çalışılıyor. Gölbaşı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA da katıldı.

Buldan ilçesine bağlı Türlübey Mahallesi'nde ormanlık alanda 2 Ağustos'ta çıkan yangın dün kontrol altına alınmıştı.

07.17 TUTUKLANDILAR
 Muğla'nın Bodrum ilçesinde zeytinlik ve ormanlık alanda yangına neden oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

05.50 ISPARTA'DA YANGIN SÜRÜYOR
 Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Ukrayna'dan getirilen 4 helikopterden 2'si Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'ndaki yangını söndürmek için çalışma yürütüyor.

05.45 MARMARİS'TEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
 Marmaris Belediye Başkanı, yangının söndürüldüğünü duyurdu.

05.20 KÖYCEĞİZ'DE BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ
 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde Sazak Mahallesi tahliye edildi. Mahalle sakinleri ve ekipler, orman yangınına müdahale etti.

05.00 YANGIN SONRASI YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜ
Muğla’da 8 gün önce Marmaris’te başlayın tüm ili saran orman yangınlarında binlerce dönüm yeşil alan simsiyah oldu. Yangın sonrası oluşan manzara görenlerin yüreklerini dağladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR