BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
EMEKLİ

Bekçi ile emniyet müdürünün emeklilik hakları aynı!

Emniyet personeli ile bekçilerin emeklilik seviyeleri aynı olduğu için emeklilik aylığı ve ikramiyesi de aynı oluyor. İşte ayrıntılar...

Emniyet personeli nasıl emekli olur? Çarşı ve mahalle bekçileri nasıl emekli olur? Emeklilik aylığı ve emeklilik ikramiyeleri ne kadar? Ayrıntılar memurhaber.com'da.

Emniyet personeli hakkında geçerli olan belirlemelere göre, “İkinci Sınıf Emniyet Müdürü” ile “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” unvanlı kadrolardan emekli olanların alacakları emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarı aynı seviyede bulunuyor.

Bu yıl içinde yapılan yasal düzenleme ile, emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolardan bazılarına ilişkin ek göstergelerde değişiklik yapıldı. Düzenleme, emniyet müdürü unvanını kazanmış olanların (birinci sınıf emniyet müdürü hariç) ek göstergesinde herhangi bir değişiklik yapmaz iken daha alt unvanlarda yükseköğrenim mezunu olarak görev yapan emniyet personelinin ek göstergelerini ise artırdı.

EMEKLİLİK HAKLARI EŞİT

Aylık maaşları farklı olmakla birlikte, Emniyet Hizmetleri Sınıfı kapsamında görev yapan İkinci Sınıf Emniyet Müdür ve alt unvanlardaki yüksek öğrenim mezunu tüm personelin (aynı hizmet süresi ve aynı derece/kademede) emeklilik hakları aynı seviyede oluyor

EHS kapsamında yükseköğrenim mezunu olarak görev yapan personelden; İkinci, Üçüncü ve Dördüncü Sınıf Emniyet Müdürü olanlar ile Emniyet Amiri, Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Polis Memuru, Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanlı kadrolarda görev yapanlar aynı derece/kademe ve aynı hizmet süresiyle bu yıl 15 Haziran-14 Aralık döneminde emekli olmaları halinde alacakları emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarı şöyle olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR