BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.465,48
GÜNCEL

Bayram tatili için gözler Bakanlar Kurulu'nda

Bayram tatili 9 gün olacak mı sorusu? memurlar tarafından merak ediliyor. Bayram tatiliyle ilgili son dakika açıklama ise bu akşam gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra belli olacak.

Diyanet'in takvimine göre Bayram tatili 4 Temmuz tarihinde başlıyor ve 6 Temmuz'da sona eriyor. 6 Temmuz Perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle bayram tatili cumayla birleşecek mi? Çalışanlar bu akşam açıklanacak olan Bakanlar Kurulu toplantısına odaklandı.

Ramazan bayramına bir ay kaldı. Hem kamuda çalışanlar hem de turizm sektöründeki vatandaşlar tatilin 9 gün olmasını istiyor. Peki hükümet bu duruma ne diyecek? İşte detaylar... Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan geldi. Avcı, konunun önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söyledi. 

Bakan Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Nasrettin Hoca Anma Etkinliklerinde gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplandırdı.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARTILACAK MI?
Turizmcilerin ’Bayram tatili 9 gün olsun’ talebi Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması kararının, önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu'nda belli olacağını belirtti.

TURİZMCİLER TATİL 9 GÜNE ÇIKARILSIN İSTİYOR
Rusya krizi ve Avrupa turizmindeki ciddi düşüş oranları nedeniyle en kötü yılını geçiren sektör temsilcileri, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını ve bunun bir an önce açıklanmasını talep etti.

BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?
Ramazan Bayramı tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Cuma gününün de Bakanlar Kurulu kararıyla tatil ilan edilmesi durumunda iki hafta sonu birleştirilerek tatil süresi 9 güne çıkacak. Bu yıl en kötü dönemini yaşayan turizm sektörü, 9 günlük tatilin kendileri için umut olabileceği düşüncesiyle harekete geçti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR