BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.426,24
YAZARLAR

Batı'nın vicdan problemi Müslümanların imaj problemi...

Acaba Fransa saldırıları hangi İslam beldesinin gözüne kan dolduracak?

İslam âleminin son iki asırdır içerisinde bulunduğu şartlar hiç de iç açıcı bir seyir izlememiştir.  Medeniyetlerin doğması, gelişmesi ve gerilemesi yüz yılları almaktadır.

Batı medeniyeti, 16. yüzyıldan itibaren kendisini sorgulayıp kendi gelişiminin altyapısını oluşturmuştur. Bu sorgu ve altyapı çalışması kendileri açısından başarıya ulaşmış ve dünya üzerinde kendi hükümranlığını kurmuşlardır.

Şu anda dünya üzerinde hemen her alanda Batı insanının planları işlemekte, Batı kültürünün yönlendirmesi söz konusu ve Batı güçlerinin tüm dünyayı dizayn etmesi bir gerçekliktir. Doğu toplumlarının gençleri bilerek ya da bilmeyerek adeta Batı medeniyetinin köleleri durumundadırlar. Doğu toplumunun

Doğu toplumlarının gençleri bilerek ya da bilmeyerek adeta Batı medeniyetinin köleleri durumundadırlar. Doğu toplumunun kadınları batılı modelistlerin kobayları durumunda ve onların gelir kaynakları olmaktadırlar.

kadınları batılı modelistlerin kobayları durumunda ve onların gelir kaynakları olmaktadırlar.

Doğulu siyasetçiler, Batılı efendilerinden aldıkları emirleri mankurtvari bir edayla yerine getirmektedirler.  Bu baskıya başkaldıran ve kendi dinamikleriyle hareket eden yöneticileri itibarsızlaştırarak pasifize etmeye çalışmaktadırlar. Diktatör olarak halkının gözünden düşürmek istemektedirler.

Kıymetli dostlar, geçtiğimiz günlerde Paris sokaklarında yüz otuza yakın insanın öldüğü bir terör eylemi gerçekleştirildi. Tüm dünya bu eylem üzerine değerlendirmelerde bulundu ve sorumlular işaret edilmeye başlandı. Çok geçmeden de bu eylemin failleri suçlarını itiraf ettiler, saldırıyı üstlendiler. Ve aşina olduğumuz bir sürece daha girmiş olduk.

Artık Orta Doğu’da daha farklı bir Batı görmeye başlayacağız. Doğulu ve Müslüman insanların yaşam haklarının hiç önemi olmadığı görüşü Batılılar tarafından inkâr edilse de fiiliyatta ağaçtan, odundan, taştan farklı olmadığı bir süreç yaşanmaktadır.

On bir Eylül saldırıları yapıldıktan sonra Amerika, Afganistan ve Irak’ta terörü bitirme ve demokrasi getirme görüntüsü altında bu bölgenin ve bölge insanının anasını ağlattı. Ne terör bitti ne demokrasi geldi. Amerikan askerlerinin ülkelerine girişi esnasında alkış tutan eller, ta omzundan kırıldı ve ne namus kaldı ne can güvenliği. Irak üçe bölündü ve o gündür bu gündür kan ve gözyaşı eksik olmadı Ebu Hanife’nin ve Şehitlerin efendisi HZ. Hüseyin’in diyarında.

Acaba Fransa saldırıları hangi İslam beldesinin gözüne kan dolduracak? Acaba teröristlere silah yardımını alenen yapan Fransa ve Batılı güçler yine nasıl bir yüzsüzlükle mağdur pozisyonuna bürünecek ve Orta Doğuya kan, gözyaşı, bomba ve ateş olacak?

Acaba teröristlere silah yardımını alenen yapan Fransa ve Batılı güçler yine nasıl bir yüzsüzlükle mağdur pozisyonuna bürünecek ve Orta Doğuya kan, gözyaşı, bomba ve ateş olacak?

Suriye’deki terör yuvalarına kendi elleriyle silah dağıtan güçler, bu silahın kendilerine döndüğüne tanık olunca kendi kabahatleri yok- muş gibi İslam’ la terörü yan yana getirerek algı operasyonu yapmaktadırlar.

Bu yazının tüm hakları Memurhaber.com'e aittir. "www." biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Yorumlar